„První částkou, kterou po něm jeho nová známost požadovala, byly peníze na vyřízení cestovního pasu. Poté následovaly peníze na letenku, na lékařské vyšetření a ošetření, na úplatky pro tamní policisty. Kolotoč výdajů skončil v červnu, kdy muži zavolala údajná Světlanina sestřenice, že Světlana zemřela při autonehodě,“ popsala mluvčí policie Monika Kozumplíková.

V tom okamžiku muži ze Zlína došlo, že se stal obětí podvodu a případ oznámil zlínským policistům. Kriminalisty teď čeká nelehký úkol. Zjistit, kdo je Světlana z města za Uralem a kam putovaly peníze podvedeného muže.

„Prozatím se jim podařilo zjistit, že její aktivity sahají i do dalších států Evropské unie. Případ šetří jako podezření ze spáchání zločinu podvod. Kvůli výši způsobené škody hrozí „Světlaně“ v případě jejího vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ doplnila Kozumplíková.

Policisté varují všechny ženy a muže před podvodníky a podvodnicemi, kterými se to na internetových seznamkách jen hemží. Nikdy neposílejte peníze virtuálním známostem, zdůrazňují. (hed)

V Tlumačově vypadlo z okna tříleté dítě, to muselo být letecky transportováno do brněnské nemocnice.
V Tlumačově vypadlo z okna tříleté dítě