Jakub V. a Ondřej P. dostali trest odnětí svobody na jeden rok s podmínkou na stejnou dobu, Miroslav V. pak souhrnný trest 18 měsíců s podmínkou na dva roky. Státní zástupce Leo Foltýn se vzdal odvolání, obžalování s právníky si ponechali lhůtu na odvolání.

"Jsem zklamaný. Nemyslím si, že bych porušil zákon. Na případném odvolání se domluvím s právníkem," okomentoval jako jediný rozsudek Ondřej P. Pokud by se rozsudek nezměnil, bude přemýšlet o opuštění policie. Rozladění policistů může pramenit i z toho, že podnět k vyšetřování dali sami jejich nadřízení, poškozená Ivana B. se k procesu přidala až dodatečně na podnět právě nadřízených. V případě pravomocného odsouzení obžalovaní přijdou o místo u policie. Jakub V. tam už ale nepracuje, zbylí dva muži byli zproštěni výkonu služby.

Jakub Juřena si odpykává trest 8,5 roku za přejetí dvacetiletého mladíka na parkovišti v létě roku 2010.
Jakub Juřena s žádostí o obnovu procesu opět neuspěl

Samosoudce Jiří Přibyl odůvodnil trest tak, že policisté porušili zákon, když připoutali poškozenou v pozici s rozpaženými pažemi ve výšce a želízka byla z jejich strany trest za její chování, nebyla nezbytná. "Miroslav V. jako dozorčí služba udělal chybu, když nechal zavřít poškozenou do cely bez předchozího prohlédnutí lékařem," upozornil soudce na porušení zákona. Navíc zdůraznil, že poutat v cele je dovoleno jen ve zvlášť závažných důvodech, které teď nenastaly. Vzhledem k beztrestnosti obžalovaných uložil všem tresty na spodní hranici sazby, mohli dostat až pět let.

V pondělí 3. dubna začaly opravy okolí autobusového nádraží a Františkánské ulice v Uherském Hradišti.
Na autobusovém nádraží začaly úpravy bezbariérového přístupu

Poškozenou Ivanu B. zatkli policisté loni v únoru poté, co na ni sousedé zavolali hlídku kvůli ničení majetku v domě, kde bydlí. Na služebně ji pak podle obžaloby policisté na 11 minut připoutali k mřížím. Konání obhajovali tím, že nechtěli, aby ublížila sobě a aby neničila majetek policie. Naměřili jí 2,11 promile alkoholu v dechu. Během soudu vyšlo také najevo, že trpí psychickými problémy, má mánie. Při odůvodnění rozsudku Jiří Přibyl zmínil, že se poškozená po začátku trestního řízení začala dobrovolně léčit na psychiatrickém oddělení.