Silniční kontrole se chtěl například vyhnout šestadvacetiletý řidič VW Pola, kterého ve čtvrtek večer zastavila policejní hlídka v Uherském Hradišti na ulici Velehradská třída. Řidič nereagoval na žádnou výzvu k zastavení, zrychlil a snažil se policistům ujet. Honička pokračovala přes Staré Město, Zlechov, Nedakonice, Boršice, zpět do Nedakonic a skončila až v Kostelanech nad Moravou. Tam byl ujíždějící řidič zadržen.

„Policisté v dostupných evidencích zjistili, že mladý řidič má až do konce tohoto roku vysloven zákaz řízení. Nyní mu za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dvouleté vězení," uvedla mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

Jedna jediná kauce, a to osmitisícová, byla tento týden uložena devětatřicetiletému řidiči VW Touareg v Bystřici pod Lopeníkem. Muž jel ve čtvrtek dopoledne směrem na Starý Hrozenkov a předjížděl jiné auto v místech, kde se to nesmí. Nyní jej za to čeká řízení na odboru dopravy.

Dopravní značku zákaz předjíždění nerespektoval také sedmadvacetiletý řidič VW Sharanu. Ten v pátek 30. ledna mezi Uherským Ostrohem a Ostrožskou Lhotou v místech kde se to nesmí, předjížděl policisty ve služebním autě. Ani on se nevyhne jednání na odboru dopravy.

Pod vlivem marihuany pro změnu usedl za volant Peugeotu osmnáctiletý mladík. Policejní hlídka ho zastavila ve středu 4. února hodinu po půlnoci v Uherském Hradišti. Přítomnost drogy potvrdil provedený test.

„Půl hodiny před ním zastavili policisté ve Starém Městě dvacetiletou řidičku Felicie. Ta byla zase pod vlivem pervitinu," vzpomněla další podobný případ Milena Šabatová.

S alkoholem a zejména se svojí chůzí, zápasil dvaadvacetiletý mladík. V úterý 3. února krátce před půlnocí pochodoval uprostřed silnice mezi Šumicemi a Uherským Brodem. Policisté mladíka upozornili, že svou chůzí ohrožuje nejen sebe samotného, ale i ostatní účastníky silničního provozu. To ale mladíka vůbec nezajímalo a pokračoval dál ve své opilecké chůzi.

„Tímto si vysloužil na ruce pouta a podrobil se dechové zkoušce. Ta vykázala hodnotu 2,25 promile alkoholu. Mladík místo do Uherského Brodu putoval do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži," uzavřela Milena Šabatová.