Tělem silně zatlačil do zavřených vchodových dveří bytového domu, za nimiž se pak ukryl. Když už byl vevnitř, jeho notorická zlodějská nátura mu zavelela zkusit něco ukrást. „Procházel chodbou, v níž našel nezamčené dveře. Otevřel je a vešel do bytu," uvedl Aleš Mergental, policejní mluvčí v Uherském Hradišti.

Jako zkušený zloděj, měl s sebou baterku, kterou si svítil na chodbě, kde našel ošatku s rukavicemi a klíčenkou. Tu vzal do rukou, když v tom jej vyrušila obyvatelka bytu. Okamžitě začal utíkat pryč, ošatku přitom odhodil. Mladá žena ihned zavolala na linku 158 a policistům řekla, k čemu došlo a zevrubně popsala pachatele.

Hlídky začaly po popsaném muži ihned pátrat a po chvilce se podezřelého podařilo zadržet. Dvaadvacetiletý muž opět putoval na policejní oddělení a následně do cely.

Jen o tři hodiny později zadrželi hradišťští policisté dalšího dvaadvacetiletého muže, na kterého byl vydán souhlas se zadržením. Oba stejně staré mladíky začali vyslýchat kriminalisté.

„Při výsleších a dokazování se prozatím podařilo prokázat další dvě krádeže z poslední doby. Jedné z nich se měli mladíci dopustit společně," sdělil Aleš Mergental. Jednoho dne na konci února dal jeden druhému dávku pervitinu, kterou společně užili.

Poté vyrazili do základní školy v Uherském Hradišti. V době vyučování vešli do budovy, kterou volně procházeli, až našli volně přístupnou třídu a v ní odložený notebook. Rychle ho sbalili, odešli a počítač ještě ten den zpeněžili.

Kriminalisté prokázali, že ten z dvojice, který se schovával do bytového domu a poskytoval pervitin, se v únoru dopustil další krádeže. Opět ve zfetovaném stavu vešel po třetí hodině odpoledne do budovy uherskohradišťské hudební školy, v jejíž jedné učebně našel odloženou peněženku se dvěma tisíci korunami, kterou ihned strčil do své kapsy.

Mladíkovi, který se měl dopustit pouze krádeže notebooku, sdělili kriminalisté podezření ze spáchání trestného činu s trestem až dvouletého vězení a propustili jej ze zadržení na svobodu. Druhý z mladíků se ovšem po ulicích nebude svobodně potulovat.

Po sdělení podezření ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, porušování domovní svobody a krádeže s trestem až pětiletého vězení putuje dvaadvacetiletý muž z Kunovic přímo do vězení.

Tam jej čeká výkon trestu odnětí svobody za spáchání předchozí trestné činnosti, z níž byl prozatím uznán vinným. Za poslední zmíněné delikty jej soud teprve bude čekat.