Kontrola i při mírně deštivém počasí natrefila na březích řeky na třináct rybářů a na řece na čtyři různá motorová plavidla.

Všichni vůdcové plavidel měli v pořádku doklady a stejně tak i dechová zkouška u nich dopadla negativně. Prohřešek proti zákonu o rybářství u jednoho z kontrolovaných vyřešila rybářská stráž napomenutím.

Napomenutí však nestačilo u muže rybařícího na Moravě ve Starém Městě. „Dvaapadesátiletý muž z Uherského Hradiště měl nahozenu udici s nastraženým rohlíkem a čekal na záběr. Určitě ale neočekával, že jej po vodě přijede zkontrolovat rybářská stráž v doprovodu policistů. Chytal totiž ryby, aniž by k tomu měl příslušné oprávnění," řekl Aleš Mergental, mluvčí policie v Uherském Hradišti.

Policisté, kteří pytlákovu udici zajistili pro nadcházející správní řízení, věc řeší jako podezření ze spáchání přestupku na úseku zemědělství a myslivosti. Pytlákovi hrozí pokuta v maximální výši osm tisíc korun a zákaz rybaření až na jeden rok.

„Společná kontrola na vodních tocích jistě nebyla v letošní sezoně poslední," varoval policejní mluvčí případné další pytláky.

Autor: Eva Náplavová