Majiteli obchodu se sportovním zbožím v Uherském Brodě vznikla škoda téměř dva a půl milionu korun a majiteli dodávky sto padesát tisíc korun. Sám majitel obchodu vzápětí vypsal stotisícovou odměnu za informace, které by vedly k vyřešení případu. Uherskohradišťští kriminalisté se dostali na stopu, která celý případ rozklíčovala.

„Tou stopou a hlavním aktérem celého dění je osmatřicetiletý bývalý zaměstnanec onoho obchodu v Uherském Brodě. Snad špatná finanční situace ho dohnala k tomuto činu. Do karet mu hrálo to, že měl přehled o tom, kdy, kam a jaké zboží se rozváží. Proto se svými třemi známými vymyslel plán, který v noci z neděle na pondělí 8. prosince uskutečnili," vysvětlila pozadí případu mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová. Muži poté vyhlédnutou dodávku ukradli a převezli do Kudlovic, kde zboží přeskládali do aut. Odcizenou dodávku pak podle plánu zapálili u Modré.

„Na některém zboží odlepili původní štítky s cenou a nalepili nové. Kradené zboží totiž mělo sloužit k dalšímu prodeji. Kriminalisté část zboží našli uskladněné v autech, další při domovních prohlídkách," upřesnila Milena Šabatová. V úterý 16. prosince bylo podle jejích slov proti osmatřicetiletému muži a jeho třem spolupachatelům zahájeno trestní stíhání pro trestný čin krádež. Na ten zákon pamatuje až osmiletým vězením.

Související 

Za dopadení pachatele krádeže odměna sto tisíc

Ukradené auto našli policisté ohořelé v lese. Náklad lyží ale zmizel