Na tu si sám zřejmě netroufl, a tak v březnu oslovil známého, aby pro něj drogu vyrobil. Zajistil mu všechen potřebný materiál a s výrobou se mohlo začít. Jenže šestadvacetiletý výrobce se bál, aby něco nepokazil a také lítost nad případnou ztrátou materiálu ho přiměla k tomu, aby si k výrobě přizval zřejmě zkušeného třiatřicetiletého kamaráda. Ten mu měl radit a hlídat postup. „V pronajaté garáži pak vyrobili asi 150 gramů pervitinu, kterým naplnili sedm injekčních stříkaček. Na výrobu padlo asi tisíc tablet s obsahem pseudoefedrinu,“ popsala policejní mluvčí v Uherském Hradišti Milena Šabatová. Za drogu poté inkasovali zhruba devadesát tisíc korun.

Tři policisté se zodpovídali za své jednání u soudu.
VIDEO: Policisté odešli od soudu s podmínkou. Nezákonně připoutali výtržnici

Muži neváhali a začali s výrobou druhé várky. Jenže netušili, že jak rychle začali, tak rychle skončí. Otevřeli garážová vrata s tím, že si odskočí. Překvapením pro ně bylo, když padli policistům přímo do náruče.

Výrobci, jeho rádci i jednatřicetiletému muži tak kriminalisté sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na třiatřicetiletého muže byl podán podnět na vzetí do vazby, což státní zástupce a následně soudce akceptoval. Zbylí dva muži jsou stíháni na svobodě. Za jejich jednání jim nyní hrozí až desetileté vězení.

K požáru vyjelo pět cisteren.
Výrobní linka hořela v Uherském Brodě