Informovala o tom mluvčí policistů Zlínského kraje Lenka Javorková.

„K incidentu mezi dvojicí mužů došlo v pátek 4. března kolem třiadvacáté hodiny na chodbě před jedním barem v Uherském Hradišti," uvedla Lenka Javorková.

Útoku nožem podle slov policejní mluvčí předcházela slovní rozepře mezi oběma, která začala uvnitř baru a následně pokračovala na chodbě a schodišti před barem, kde se konflikt natolik vyostřil, že třiadvacetiletý muž vytáhl z brašny kuchyňský nůž.

„Tím několikrát o čtrnáct let staršího muže z Uherského Hradiště bodl, čímž mu způsobil velmi vážná bodně řezná poranění hrudníku a břicha, která si vyžádala okamžitý převoz a hospitalizaci v Uherskohradišťské nemocnici," popsala konflikt Lenka Javorková.

Bezprostředně po oznámení útoku obsluhou baru, dorazila na místo záchranka.

„Zraněného ošetřili a odvezli do Uherskohradišťské nemocnice," doplnil mluvčí krajských záchranářů ve Zlíně Petr Olšan. S bodnými ranami hrudníku a břicha mířil nešťastník rovnou na operační sál.

„Po operaci byl pacient převezen na Jednotku intenzivní péče. Nyní je ve stabilizovaném stavu," poznamenala mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská.

Těsně po té, co v pátek večer na místo konfliktu dostavily policejní vozy, začali strážci zákona pátrat po agresorovi, jenž z místa činu utekl.

„Hlídky se rozjely po ulicích a restauračních zařízeních v Uherském Hradišti a také do místa bydliště útočníka v Jarošově, kde podezřelého zadrželi a odvezli do policejní cely. Zjistili jsme, že útočník byl pod vlivem alkoholu a marihuany. V dechu jsme mu naměřili více než jedno a půl promile alkoholu," poznamenala Lenka Javorková.

Mladému útočníkovi hrozí za závažný zločin vraždy spáchaný ve stádiu pokusu až osmnáctiletý pobyt ve vězení.

„Není to první násilný skutek obviněného. Mladík už byl v minulosti odsouzen za trestné činy výtržnictví a násilí proti úřední osobě," doplnila policejní mluvčí