Při projíždění ulice Okružní se nevěnovala řízení a vyjela mimo silnici. Tam narazila do sloupu veřejného osvětlení a do plastového kontejneru. Nárazem sloup spadl na zem a poškodil tři zaparkovaná vozidla. Žena, aniž by celou situaci jakkoliv řešila, vozidlo opodál zaparkovala a odešla. Zanedlouho ji ale kontaktovali strážníci městské policie.

„Na místě dopravní nehody se poté podrobila dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 1,88 promile alkoholu. S naměřenou hodnotou souhlasila a přiznala, že než usedla za volant, vypila láhev vína,“ popsala Milena Šabatová, mluvčí hradišťské policie.

Čtěte také: Rok za zneužití pravomoci pro policisty v Hradišti

Dodala, že důvodem, proč se nevěnovala řízení, bylo psaní textové zprávy. Škoda je předběžně vyčíslena na sedmdesát pět tisíc korun. Nyní jí hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

O pár hodin později zastavila hlídka městských strážníků pětačtyřicetiletého řidiče felicie, který projížděl Uherským Hradištěm.

Vzhledem k tomu, že řidič vykazoval známky podnapilosti, přijeli na místo státní policisté a provedli u něj dechovou zkoušku s výsledkem 2,63 promile alkoholu. I tento řidič s naměřenou hodnotou souhlasil. V tomto případě hrozí řidiči až roční vězení a zákaz řízení.

Čtěte také: Ze zámeckého rybníčku v Bílovicích vytáhli utonulého muže

O den dříve krátce po desáté hodině večer zastavili policisté v obci Březová jednačtyřicetiletého řidiče felicie. Z dostupné evidence vyšlo najevo, že mu byl vysloven zákaz řízení, a to až do listopadu roku 2018. Z jeho dechu byl cítit alkohol.

To, že před jízdou požil, potvrdila dechová zkouška s výsledkem 2,46 promile. Policisté navíc zjistili, že řidič užil vozidlo bez vědomí a souhlasu jeho majitele. Muže to nezajímalo a chtěl z místa utéct, což se mu ale vzhledem k jeho stavu nepodařilo.

„Policisté ho zpacifikovali a po provedeném lékařském vyšetření putoval do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. I tento opilý řidič může za mřížemi strávit až tři roky,“ uzavřela Milena Šabatová. (poh)

Čtěte také: VIDEO: Účinkování Miroslava Jakeše na Valašské rally ukončila havárie