Tělo navíc leželo nedaleko domu nebožtíka. „Jel jsem zrovna na chalupu. Nebyl to pěkný pohled, sněhová pokrývka byla kolem toho těla celkem zválená. Toho muže jsem znal a potkal jsem ho na Štěpána večer u nás v Hrozenkově," uvedl starosta Starého Hrozenkova Milan Vaculík.

Stal se tak nejen tím, kdo mrtvého nalezl, ale také jedním z posledních, kdo se s nebohým za jeho života vůbec ještě potkal.

Hned několik zdrojů Slováckému deníku uvedlo, že během tragické noci mohl sehrát určitou úlohu také alkohol, což zřejmě také ztrestaly mrazivé klimatické podmínky štěpánské noci.

„Ten večer bylo u nás mínus dvanáct stupňů," dodal Milan Vaculík. Co se nakonec stalo pětapadesátiletému muži z Vápenic osudným, šetří policisté.

„Přivolaný lékař vyloučil cizí zavinění. Přesnou příčinu úmrtí určí až zdravotní pitva," konstatovala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová. Zesnulý obyvatel Vápenic byl svobodný a staral se o rozsáhlé hospodářství a dobytek.

„Je to hrozné, zemřel jen několik desítek metrů od svého domu. Údajně měl jít pěšky z Hrozenkova, nejspíš si na posilnění dal i nějaký ten alkohol, ale na druhou stranu tam byly i nějaké vážné zdravotní problémy," uvedl Slováckému deníku zdroj z Vápenic, který si nepřál být jmenován.

Pozadí tragické události prozatím přesně nezná ani starostka Vápenic.

„Jednalo se o našeho občana. Nevíme, jestli se mu udělalo cestou domů špatně či se třeba po pádu udeřil do hlavy. Pohřeb by se měl konat v sobotu," uvedla starostka Vápenic Anna Kubáníková.