„První octavie v hodnotě 150 tisíc korun zmizela z pondělka na úterý mezi druhou a čtvrtou hodinou ráno z parkoviště v ulici Panská v Kunovicích. Vozidlo je v barvě červené metalízy s registrační značkou 8T7 5591. Druhá octavie bílé barvy má registrační značku 5Z3 3942. Byla ukradena rovněž v Kunovicích před druhou hodinou ráno z parkoviště v tamní ulici Cihlářská. V tomto případě se škoda vyšplhala na 350 tisíc korun," informovala ve čtvrtek 12. ledna mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

Zloděj nebo zloději měli podle jejích slov zřejmě zálusk také na dodávku značky Renault Masters, zaparkované ve venkovních prostorách autosalonu v Kunovicích.

„Překonal zámek na vratech oplocení a dostal se tak do areálu. Poté se zaměřil na dodávku. Vylomil zámek dveří a následně poškodil spínací skříňku. Auto se mu ale ukrást nepodařilo," dodala policejní mluvčí. Tímto jednáním způsobil pachatel škodu poškozením za více než 15 tisíc korun.

Tu samou noc navíc zmizely z osobního automobilu Renault Espace, zaparkovaného z boční strany autosalonu, obě registrační značky 4Z3 4945. Další registrační značky 5Z6 7048 byly podle policistů odcizeny z automobilu Ford Focus zaparkovaného v Hluku na konci ulice Hradišťská, a to během neděle až úterý. Kriminalisté zjišťují, zda všechny zmiňované události spolu nějak souvisí.

„Jakékoliv informace související s těmito případy nám mohou lidé poskytnout na lince 158 nebo na kterémkoliv obvodním oddělení," vzkázala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Související

Nivničan přišel o octavii, zmizela přes noc

Gangy zlodějů aut stále řádí. Ve Veletinách ukradli Superb za půl milionu

Drzý hon zlodějů na Octavie nekončí, v Brodě ukradli další dvě