Muž byl evidentně opilý, protože ve vagonu spadl ještě jednou. Následně průvodčí zjistila, že nemá jízdenku, tak mu ji bez připomínek prodala.

„Když cestujícímu vracela peníze, ten ji hrubě urazil. Žena ho slušně upozornila, že by se k ní mohl chovat slušně. Nato muž pokračoval ve velmi sprostých nadávkách, kdy dodal, že si pár let ve vězení už odseděl a že si kvůli ní odsedí klidně i další," popsal situaci policejní mluvčí v Uherském Hradišti Aleš Mergental.

Nato opilec vstal a chtěl se vydat za ženami sedícími ve vedlejším oddíle. Průvodčí mu ale zastoupila cestu. Agresivní muž do ní pak hrubě strčil. V tom se ale průvodčí zastal jeden z cestujících a začal se s agresivním opilcem prát. To už vlak zastavoval v Nedakonicích, kde se průvodčí za pomoci cestujících podařilo pasažéra vykázat z vlaku. Ihned nato zavolala na linku 158.

Do Nedakonic vyjela hlídka buchlovických policistů, která našla popsaného muže ležet na nástupišti. Strážcům zákona začal velmi hrubě nadávat a odmítl s tím přestat. Proto jej policisté zajistili, nasadili mu pouta a eskortovali na oddělení.

Tam muž odmítl dechovou zkoušku na alkohol, stejně jako cokoliv podepsat. Vzhledem k jeho evidentní silné opilosti a agresivnímu chování jej buchlovičtí policisté převezli do protialkoholní záchytné stanice. Za spáchání přestupku proti občanskému soužití hrozí dvaatřicetiletému muži z obce na Hodonínsku pokuta až dvacet tisíc korun.