Novodobé celebrity – hvězdy známé z internetových videí, zavítali v pátek 30. září do obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně.

„Youtubeři jsou fenoménem dnešní doby, jejich úspěšnost měřená počtem lajků, odběratelů a zhlédnutí se počítá v řádu statisíců. Hlavně pro děti a teenagery jsou opravdovými hvězdami. Proto jsme rádi, že můžeme v našem centru uvést jejich show," zval na zábavné odpoledne ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl.

KDO JE KDO:

Youtubeři natáčejí autorská videa, která publikují na internetovém serveru pro sdílení videa Youtube.com.

Fallenka je teprve patnáctiletá youtuberka Andrea Havelková. Videa natáčí od 12 let, začínala natáčením hry Minecraft. Nyní má přes 350 tisíc odběratelů.

Stejk, vlastním jménem Jakub Steklý, je z Pardubic, je mu 23 let a videa na YouTube natáčí od roku 2012. Aktuálně má téměr půl milionu odběratelů. Videa přidává několikrát týdně. Má vlastní pořad Dotykáč na TV Óčko.

PeeetaaaTV je Petr Kraus, od roku 2011 natočil téměř 40 videí a získal asi 160 tisíc odběratelů.

Vidrail neboli Adam Lysek má 21 let, natáčí především vlogy a má přes 260 tisíc odběratelů. Zajímavostí je, že svá videa natáčí často v lese.

Ati je Martin Malý, jeho Atishow má 370 tisíc odběratelů. V poslední době měli možnost sledovat například několikadílnou Expedici Černobyl.