Propadlé místo se objevilo v úterý dopoledne uprostřed vozovky. Silničáři zde nejprve přenosným dopravním značením omezili provoz vozidel do jednoho jízdního pruhu, od 14:00 ale bylo místo kvůli zajištění bezpečnosti uzavřeno zcela.

Objízdná trasa pro všechna vozidla ze Zlína vedla na Kudlov a opačně po silnicích I/49 (ul. Osvoboditelů, tř. Tomáše Bati), II/490 (ul. Březnické) a místních komunikacích - ulicemi Filmovou, Vrchy a Zelenou.

"V místě vzniklého propadu v krytu vozovky se objevila kaverna (dutina) o rozměrech přibližně tři metry čtvereční, která vznikla pravděpodobně poškozením či propadem kanalizace.

Čtěte také: Za nehodou trolejbusu stála nevolnost řidiče. Policie případ odložila

Otvor ve vozovce totiž vznikl přibližně uprostřed, tedy v ose ulice, a nebylo možno zajistit bezpečný průjezd ani jedním jízdním pruhem.

"Museli jsme reagovat okamžitě, když nám byl po 10:00 problém v Hradské ulici nahlášen na dispečink. Řidiči autobusů na lince 32 dostali z dispečinku pokyn, aby začali na Kudlov jezdit po objízdné trase přes ulici Březnickou a Filmové ateliéry," uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Pavel Nosálek.

Informace o objízdné trase linky 32 se objevila na elektronických panelech jízdních řádů na zastávkách. 

Čtěte také: Výbuch plynu rozmetal polovinu domu v Tlumačově. Dva lidé jsou těžce zranění