A i když tohoto muže policie již v říjnu loňského roku zadržela a obvinila ho z kuplířství, přesto má svou „živnost" v pronajatém domě provozovat dál. A to i přes to, že mu podle sazby zákona nyní hrozí až čtyřleté vězení.

Podle informací, které se podařilo Deníku zjistit, muž zaměstnával nejméně sedm žen ve věku od dvaceti do čtyřiačtyřiceti let. Ty se měly různě střídat a poskytovat v tomto domě mužům sexuální služby. Jejich ceník měl záviset na zařízení a vybavení pokoje, minimálně se však cena na hodinu měla pohybovat okolo 1500 korun.

„Z jejich činnosti poté kořistil. Ženy mu odevzdávaly zpravidla polovinu ze svých příjmů," přiblížila Monika Kozumplíková s tím, že je do tohoto privátu muž zlákal ženy pod příslibem vysoké finanční odměny a pružné pracovní doby. Ta byla denně od 21.00 do 06.00 hodin a ženy sem přicházely nepravidelně, většinou po vzájemné domluvě.

„Ženy, které poskytovaly erotické služby, předaly ještě před úkonem, který spočíval ve společné koupeli, masáži a pohlavním styku, celý svůj výdělek obviněnému muži a ten jim zpět vyplatil zpravidla jeho polovinu," vysvětlila zlínská policejní mluvčí.

Zákazníky do privátu podle policie zprostředkovávali smluvení taxikáři, kteří zájemcům předávali vizitku privátu s jeho adresou.

„Po domluvě bylo možné sjednat také eskort, kdy si zákazník vybral dívku z podniku, zaplatil stanovenou sumu a taxikář mu ji přivezl na domluvené místo," uvádí policie.

Obchod se sexem muži dobře vynášel

Že obchody se sexem a erotikou muži dobře vynášely dokázala i policejní domovní prohlídka.

„Policisté při dní v tomto podniku zajistili výpočetní techniku, účtenky, téměř dva miliony korun v korunách a eurech, vizitky privátu a další předměty související s trestnou činností," vyčíslila Monika Kozumplíková. Doplnila, že se pro policii nejedná o neznámého člověka.

„Dosud byl recidivista čtyřikrát soudně trestaný pro trestnou činnost majetkového charakteru," popsala obviněného muže mluvčí zlínské policie.

„Většinou jsme v naší ulici starousedlíci, takové věci si prostě všimneme. Neustále tady v noci jezdí taxíky, bouchají dveře, a i když další nijak velký hluk tady neslyšíme, přesto nám to vadí," doplňuje Marie Klosová. A není sama komu privát vadí.

„Bydlíme tady pod tím domem a i když nejsme přímo vedle, přesto si tady těch slečen všímáme. Navíc syn jde do puberty a občas to komentuje," postěžovala si z nedalekého domu maminka Eva B.

„Jsou tady kousek školy, je tady i plavecký bazén, kam chodí děti z ostatních škol, je to nevhodné mít tady takový podnik," komentuje situaci zase mladík Jakub Atarsia. Téměř většina lidí v této ulici si také myslí a pozoruje, že privát je v provozu dále.