Od jeho show si pořadatelé, jimiž je opět Valašský letecký klub a valašskomeziříčská radnice, slibují nezapomenutelný zážitek. „Jsem moc rád, že se nám jej do programu opět podařilo zařadit,“ uvedl za pořadatele předseda Valašského leteckého klubu Dan Jícha. Zavzpomínal, že před prvním ročníkem spousta lidí nevěřila, že se letecká celebrita nad Poličnou vůbec objeví. „Organizace byla velmi náročná, ale podařilo se to,“ podotkl.

Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici
Slavnosti lákají na bitvu i výběr hudebních hostů



Umění Šonky není jediné, na co se mohou návštěvníci těšit. Nebudou chybět komentované ukázky rádiem řízených modelů letadel, na nebi se objeví také bitevní vrtulník vrtulníkového letectva z Náměště nad Oslavou. K vidění bude obří maketa bombardéru B 17 z druhé světové války i makety letadel z první světové války, pilotované členy skupiny Velký letecký cirkus. Jedním ze zlatých hřebů dne bude vystoupení členů skupiny Výzkumného ústavu Valašského letectva. „Modelářské vystoupení bude gradovat Bitvou o pálenicu v Poličnej. Bude se jednat o lehkou parodii na letecké bitvy z první světové války, doprovázenou komentářem a pyrotechnickými efekty,“ prozradil Jícha.

Martin Kyšperský.
Začíná Vsetínské kulturní léto



Areál letiště se fanouškům letectví otevře v 10 hodin. Program začne o hodinu později. Za vstupné zaplatí dospělí padesátikorunu, děti si celodenní show užijí zadarmo a neplatí se ani za parkování. Podrobnější informace jsou uvedené na webových stránkách leteckého klubu www.valk.cz.

Čtveřice fotografů otevřela výstavu svých děl. František Novotný Jan Hrubý Bedřich Randýsek a Vladimír Březovský otevřeli ve čtvrtek 13. července 2017 výstavu s názvem Léto s Foto Q.
Skupina Foto Q vystavuje v galerii V Poschodí