V Suché Lozi nalezli krávu, která se do obce přestěhovala z Březové

„Letosjsme zaevidovali celkem 61 nalezených věcí, z nichž je u nás uskladněno dvacet jízdních kol. Zvláštní je, že si je většinou nikdo nevyzvedne,“ uvedlaIvana Schystalová z odboru Informatiky a komunikace Městského úřadu Uherské Hradiště.

Pokud si majitel ztracenou věc do šesti měsíců nevyzvedne, připadne do majetku města. Na sucholožské radnici proto leží staré klíče už několik let. „Lidé si klíče nebo prázdné peněženky většinou nevyzvednou. Akorát před dvěma týdny jsme vrátili nalezený mobilní telefon majiteli,“ uvedl starosta Suché Loze Petr Gazdík s tím, že jejich obec zažila i kuriózní nález. „Zatoulala se k nám kráva. Naštěstí si ji ještě ten den vyzvedl majitel z Březové, tak jsme ji na úřadě nemuseli uskladňovat,“ směje se Gazdík.

V Uherském Brodě také evidují nejčastěji klíče, doklady a také několik jízdních kol.

Zato ve Starém Městě nebo v Kněžpoli lidé neztrácejí skoro nic. „Pokud nějaký nálezce přinese klíče, většinou si je ještě ten den jejich majitel vyzvedne. S nálezem mobilních telefonů nebo dalších věcí jsme se však nesetkali,“ poznamenala Marcela Hromadová z podatelny Městského úřadu ve Starém Městě. Kněžpolský starosta Zdeněk Gajdošík má stejnou zkušenost. Potvrdil, že párkrát se našly klíče, které si jejich majitelé také hned vyzvedli.