Do konce soutěže zbývá šest kol, ve hře je ještě osmnáct bodů. Slovácko asi bude chtít brát každý z nich…

Pro nás je teď nesmírná povinnost porazit Budějovice a začít ty body sbírat. Potom jedeme do Hradce a tam musíme také minimálně bodovat. Jsou to dva zápasy, na které se teď musíme maximálně soustředit a zvládnout je. Je to teď náš odrazový můstek pro celý závěr soutěže.

Na jaře jste takřka úplně přestali dávat góly. Kde se co zadrhlo?

To je věc, která nás v kabině neskutečně žere. Nás útočné hráče samozřejmě ještě mnohem víc. Víme, že i když kluci vzadu udrží nulu, tak bez toho, aniž bychom vstřelili gól, se nevyhraje. Já osobně se užírám hodně. Začalo to zápasem s Příbramí. Nevím, jestli nás ukolébala výhra 4:0 v Teplicích. Dali jsme tam čtyři góly a mysleli si, že to už půjde samo. Teď budeme rádi i za toho šmudlu, který naši střeleckou smůlu protrhne. Všechno nás to teď neskutečně štve a mrzí a je mi líto, že si někteří lidi myslí, že tomu tak není.

Vy jste nejčastěji dával góly, když se vám narodil syn, popřípadě jste čekali narození potomka. Není to recept, jak střeleckou smůlu protrhnout?

(Smích) Ne, ne, v tomhle bude jistě na čas pauza. Na rozšíření rodinky se musíte zeptat hlavně manželky. Já doufám, že gólová pauza bude co nejkratší, je to na mě.

Jistě si již spousta lidí všimla, že někteří hráči, ale i trenér, mění svou image. Je to z důvodu nějaké sázky? Inspirovali jste se třeba od hokejistů, kteří se oholí až po skončení play off?

Přesně tak. Inspirovali jsme se, i když my hrajeme spíše play out. A pokud bychom nezvládli utkání s Budějovicemi, tak už to bude spíš baráž. V kabině jsme se asi pět šest lidí proto rozhodli k tomuto kroku. Připojil se trenér a jsme rádi, že i někteří lidé z vedení. Takže je vidět, že to tady chceme všichni zlomit, samozřejmě budeme rádi, až se budeme moci oholit.

Vy jste v Budějovicích, které zatím mají k sestupu nejblíže, působil. Pokud byste je v sobotu porazili, tak s největší pravděpodobností budou jednou nohou ze hry…

Musím říct, že jsem tam zažil krásná léta a Budějovicím patří můj vděk za to, že jsem se dostal do ligy. Ale já jsem teď hráčem Slovácka, jsem tady moc spokojený a udělám vše pro to, abychom zápas zvládli. Není čas na nostalgii, chceme vyhrát.

Poslední utkání jste rovněž odehrál proti bývalému klubu. Slavia ale proti Slovácku taky nepředvedla příliš oslnivý výkon…

Ten zápas nás mrzí o to víc, že jsme je nedokázali nijak potrestat. Dostaneme gól a už se to s námi veze. Do té doby jsme měli šance, ale nevyužijeme toho, a pak jsme potrestaní střelou z vápna. Je to za námi a musíme se dát do kupy a soustředit se na další zápasy. Já bych moc chtěl požádat fanoušky, aby nám pomohli to zlomit, abychom teď táhli za jeden provaz.

Bavíte se třeba o nějaké motivaci pro fanoušky, nebo jak je odměnit za jejich celosezonní podporu?

V kabině se o tom bavíme. Teď narychlo nevím, ale určitě na něco přijdeme. Teď se společně musíme ale soustředit na to, abychom co nejdříve byli zachránění, a pak něco vymyslíme.

Očima Svatopluka Habance: Budějovice musíme v sobotu porazit. Bezpodmínečně

V pěti zápasech v řadě jsme nebodovali a týmy, které jsou pod námi, se na nás za tu dobu začaly dotahovat. V tuto chvíli jsme od sestupových míst vzdáleni pouze na tři body, takže si všichni uvědomujeme, že jsou před námi zápasy pravdy, které musíme zvládnout. Jako první jsou to České Budějovice, které v sobotu musíme bezpodmínečně porazit. Musíme jít do zápasu s maximálním nasazením, které povede k tomu, že si budeme vypracovávat šance, které, a to je nejdůležitější, musíme proměnit. Doma se nám v jarní části soutěže ještě nepovedlo vstřelit branku a je nejvyšší čas to změnit. Budějovice v posledním zápase zvítězily nad Jabloncem, takže budou tímto výsledkem jistě povzbuzené. Určitě sem pojedou bojovně naladění. Ale to my musíme být taky. Do zápasu nenastoupí Radek Mezlík, který si bohužel natáhl sval. Mimo hru je rovněž Michal Kordula.