Tím nejsladším bonbónkem celého dne byla asi hodinová předpůlnoční show předního českého rockového zpěváka Kamila Střihavky. O profesionální doprovod hvězdy tuzemské hudební scény se postarala skupina Leaders.

Na kvalitní koncert návštěvníky správným způsobem nažhavila zábava s oblíbeným regionálním bigbítem v podání kapely V.S.P., stejně jako odpolední vystoupení formací Lidopop a NextUnder. Velmi netradičním kulturním počinem byla inscenace improvizačního divadelního spolku Improliga. Do hry se totiž mohlo zapojit i obecenstvo.

Celá akce měla značný charitativní podtext. Jejím smyslem byla podpora Vaška Šůstka z Jalubí, který po sportovním úrazu ochrnul na spodní část těla a je odkázán na invalidní vozík. Vaškovi kamarádi se po této události pustili do sběru uzávěrů od PET láhví, které odevzdáním zpeněží. Surovinu může kdokoliv donést do sběrných míst, mezi něž patří i redakce Slováckého deníku.

Sobotní program akci Vršky pro Vaška zviditelnil, finanční efekt se však přidat nepodařilo. Do areálu nakonec dorazilo pouze 120 platících diváků, což stačilo pouze na uhrazení nákladů. Celodenní vstupné včetně Střihavkova koncertu činilo 250 korun.

„Plánovali jsme dát deset procent ze vstupného na náklady a zbytek odevzdat přímo Vaškovi a jeho rodině na vybudování potřebného bezbariérového výtahu. Bohužel výsledný příjem pouze pokryje provoz. Těžko říct, jestli je příčina v dalších souběžných kulturních akcích v okolí, nebo morálním úpadku společnosti," konstatovala Kamila Svobodová z pořádající agentury Time4event.

Na samotném Vaškovi Šůstkovi však žádné zklamání vidět nebylo. Naopak, tento mladý příznivec rockové hudby si sobotu pořádně užil. „Je to perfektní, jsem nadšený. Že přišlo málo lidí, to mě netrápí. Spíše si cením podpory, které se mi ze všech stran dostává. Hlavní je, aby si pěkný program užili všichni, kteří jsou tady," prohlásil pozitivně naladěný Vašek.

Ten se v současnosti snaží poctivě cvičit. Nejen jednou týdně nemocniční rehabilitaci, ale každodenní posilovací cviky. Věří, že se jeho zdravotní stav stále může zlepšovat.

K tomu může dopomoci i sbírka plastových vršků, jež stále pokračuje. „Uzávěry se hromadí, v krátké době bychom je pomalu mohli začít svážet na váhu," uvedla organizátorka sbírky a Vaškova kamarádka Jana Grygarová.