V režii čtyřiaosmdesátileté Marie Hrabcové se na pódiu mezi palisádami slovanského hradiště představil kouzelnou pohádkou se zpěvy pro dospělé ze starého Slovácka, která nesla název Tetička z Radějova aneb Jak tetička z Radějova čarovali.

„Náš ochotnický ansámbl se veselohrou lidového autora a učitele Josefa Antoše z Hrubé Vrbky představil divákům na Slovácku už devětkrát. Pod širým nebem jsme ji ale hráli v sobotu poprvé. S Tetičkou z Radějova vyjedeme za diváky ve slováckých dědinách ještě šestkrát. Ale ani jednou nebudeme hrát venku,“ rozhlašovala režisérka.

Veselohrou se slováckými tetičkami a strýci, s jejich nářečím a se slováckými písničkami byli diváci v moderském skanzenu dobře naladěni a odměnili herce v průběhu hry i na jejím konci bouřlivým potleskem. „Na představení ochotnického ansámblu ze Starého Města jsme se moc těšili. S obavami jsme před večerem vzhlíželi k zatažené obloze, zda z ní nezačnou padat kapky deště. Nakonec počasí vydrželo. Staroměšťané byli výborní,“ řekli unisono správce skanzenu Lubomír Sláma, Renata Houková z Modré a Olga Antošová z Velehradu.