FOTOGALERIE ze křtu CD ZDE

To bylo folklorní menu, které v uherskohradišťském Klubu kultury ke svým desátým narozeninám servírovala cimbálová muzika Harafica.

Křtu hudebního nosiče, který o minulém víkendu spatřil světlo světa, se ujali zakladatel Harafice a její dlouholetý vedoucí na hradišťské základní umělecké škole Pavel Štulír a klarinetista Hradišťanu David Burda. „Cédéčko obsahuje nově nacvičené skladby i věci, které hrajeme už několik let. Jeho finalizace trvala asi dva měsíce, samotné nahrávání pro nás znamenalo dva víkendy strávené ve studiu,“ prozradil primáš muziky Jakub Ilík.

Kmotr nového alba Pavel Štulír při křtu upozornil na hudební a rodinné paralely. „Tak jako poslouchají mé děti Muzicírování ve stodole, které jsme s Čechovci nahráli před pětadvaceti lety, doufám, že i potomci muzikantů z Harafice se budou těšit písněmi zachycenými na jejich nové nahrávce,“ prohlásil Štulír, jehož syn Petr hraje v Harafici na housle.

Po téměř dvou hodinách koncertu, kdy hradišťští muzikanti předvedli své hudebnické umění prostřednictvím moravských písní, maďarských čardášů, rumunských tanců i filmových melodií, se zaplněný sál Klubu kultury bavil dlouhou besedou u cimbálu. „I když někomu může připadat, že nám jde hraní samo, skrývají se za ním hordy tvrdé práce a času. Třeba před natáčením CD jsme mívali čtyři zkoušky týdně. Nejdůležitější ale je, že nás muzika baví. Už v tom tkví polovina úspěchu,“ dodal Ilík.