„Týmy, které skončily v okrese druhé, se mohly zúčastnit na vlastní náklady. Soutěž naopak nebyla zpřístupněna sportovním gymnáziím,“ uvedla ředitelka závodů a kantorka pořádajícího uherskohradišťského gymnázia Jana Kročilová.

V kategorii hochů se z vítězství radovali reprezentanti Střední průmyslové školy Zlín, za kterými se umístili borci z kroměřížské odborné technické přípravy. Třetí skončili chlapci z pořádajícího hradišťského gymnázia, čtvrtou příčku obsadila hradišťská a pátou valašskomeziříčská obchodní akademie. Mladí muži zápolili v disciplínách běhu na 100, 400 a 1500 metrů, skoku vysokém a dalekém, vrhu koulí a štafetě.

Mezi dívkami byly nejúspěšnější sportovkyně z uherskohradišťského gymnázia, které za sebou nechaly gymnazistky z Otrokovic, průmyslovačky z Holešova, gymnazistky z Valašského Meziříčí i zástupkyně hradišťské střední školy průmyslové a hotelové. Vítězné Hradišťanky táhla hlavně Lucie Koudelová, která dominovala v bězích na 60 a 200 metrů a ukázala záda všem soupeřkám. Dívky se mezi sebou utkaly také v běhu na 800 metrů, skoku vysokém a dalekém, vrhu koulí a štafetě.

Jelikož z každé kategorie postupuje vítězné družstvo do celostátního kola, mohou se uherskohradišťské gymnazistky soustředit již teď na republikové finále.