Hostem křtu bude frontman kapely Kabát Pepa Vojtek, jehož hlas na cédéčku také zazní. Dalšími hosty křtu budou David Uličník a Honza Gajdoš. Pokud se nevydaří počasí, přesune se křest na devatenáctou hodinu do staroměstské sokolovny.

Nové cédéčko s názvem Venus je už čtvrtým v pořadí. První deska se jmenuje Jsme napůl děti, druhá Come Together, třetí byly Rockové koledy a poslední je novinka s názvem Venus.

„Na nové desce jsme začali pracovat v loňském roce o prázdninách a na podzim jsme už nahrávali i s Pepou Vojtkem. Od předešlých desek se tato liší především tím, že se písničky nenahrávaly po jednotlivých hlasech, ale společně, a tak mají písně větší šťávu a nejsou tak akademické, jako na předchozích deskách,“ prozradil otec Pluku Honza Gajdošík.

Spolupráce s Pepou Vojtkem, který také prvního května přijede na slavnostní křest, trvá už přibližně šest let. „Začalo to nabídkou, abychom kapele Kabát dělali na několika koncertech předkapelu. Tak jsme se vlastně s Pepou Vojtkem seznámili. Vystupovali jsme společně také na festivalu Masters of Rock, kde jsme měli asi čtyřicetiminutové pásmo, a také si nás Pepa Vojtek pozval do Prima jízdy na své narozeniny, kde jsme zpívali. Oslovili jsme ho proto také nyní při nahrávání nové desky a zároveň ho pozvali na křest,“ vysvětlil Gajdošík.

Na křtu uslyší všichni příchozí jednak společné písničky Svatého Pluka s Pepou Vojtkem, a také jim zazpívá Pepa Vojtek sám.