Pojďme se jen na okraj vrátit k poslednímu utkání v Liberci, které jste měli skvěle rozehrané. Proč se to nakonec pokazilo?

V prvním poločase jsme hráli dobře. Drželi jsme balon a Liberec byl zalezený vzadu, protože věděl, že máme míč více na svých kopačkách a že se jim špatně získává. Podařilo se nám dát gól a měli ještě šance na navýšení skóre. To už je ale pryč… Od druhého poločasu začal hrát Liberec na dva útočníky, my jsme zalezli a špatně se nabízeli. To byl problém, který domácí využili.

V sobotu přijede olomoucká Sigma. Cíl je asi jasný…

Do utkání samozřejmě prvořadě jdeme s cílem vyhrát. Se stejným cílem ale přijede i Olomouc, protože je v situaci, kdy se v soutěži zachraňuje. Musíme tentokrát předvést výkon, kdy dobře odehrajeme oba poločasy ne jako v Liberci. Věřím, že pokud budeme hrát způsobem, kterým se na jaře prezentujeme, tak by to mělo na Olomouc platit.

V týmu je několik vykartovaných hráčů, ke kterým se přidávají i zranění. Jak velká je to komplikace?

Je to nepříjemné, ale musí se to brát ze dvou stran. Pro některé hráče je to určitě škoda, že do zápasu nebudou moct zasáhnout, ale na druhou stranu dostanou šanci kluci, kteří mohou v závěru sezony ukázat svůj potenciál a přesvědčit trenéra, aby s nimi počítal i nadále. Mohou dokázat, že jsou to hráči, se kterými se může počítat už od začátku utkání, že na ligu mají.

Slovácko uhrálo dostatek bodů a průběžně si udržuje sedmou příčku. Myslíte, že je to i pravá příležitost, kdy může trenér například vyzkoušet v lize některé mladé hráče, provést nějaké organizační změny a podobně?

To je spíš otázka na trenéra. Myslím ale, že každý trenér chce pořád vyhrávat, bez ohledu na to, jestli jste první, druzí, zachránění nebo poslední. Chcete nahrát spoustu bodů, abyste i příští sezonu mohli začít s čistou hlavou a hlavně sebevědomím. Je totiž rozdíl jít do sezony s tím, že se budete zase zachraňovat, anebo že jste schopni uhrát vrchní část tabulky.

Liga se blíží do svého finále. Spodní část je dost zamotaná, navíc jsou do boje o záchranu zamotány kluby jako Baník, Slavia či Sigma. Co na to říkáte?

No tak musím říct, že je to dost zajímavé. Obvykle je mnohem dříve jasné, kdo bude prvním sestupujícím. Byl to boj jednoho dvou týmů o to, vyhnout se druhému sestupovéme místu. Letos je to mnohem víc vzrušující, protože se bude o záchranu bojovat do samého konce. V tom si myslím bude kouzlo tohoto ročníku až do poslední chvíle.

Na začátku týdne byly Velikonoce. Jak jste je prožil?

Po zápase jsem moc neměl náladu, takže jsem velikonoční svátky strávil doma.

Pocházíte z Makedonie. Jak probíhají velikonoční svátky tam?

Je to u nás jiné. Týden před Velikonocemi lidé drží půst. V sobotu se jde ve dvanáct večer do kostela. Po mši, která končí kolem půl druhé, se jde na obchůzky. Chodí se po známých. Všude máte otevřené dveře. Potkáváte se s přáteli, pijete, hodujete. U nás se „nešlahá", ale vajíčka dostáváte. Když pak potkáte někoho na cestě, můžete hrát takový vajíčkový souboj. Kdo prohraje, vajíčko oloupe a musí ho sníst. Když pořád prohráváte, tak pak vajíčka dlouho nemůžete vidět (úsměv).

Zpátky k utkání s Olomoucí. Co lze od Sigmy očekávat?

Olomouc si svou pozici zkomplikovala sama i posledním domácím utkáním s Příbramí, kdy jen remizovala. Dle mého sem na nás přijedou ještě více nahecovaní. Těžko říct, proč se jim letos tak nedaří, protože určitě mají dobré mužstvo. Ale pokud se nám podaří hrát svou hru, tak se jich nemusíme obávat. Pro Olomouc bude mít teď cenu zlata jakýkoliv bod, ale myslím, že větším nebezpečím jsme my pro ně než naopak…

Očima Svatopluka Habance: „Je asi až s podivem, kde se takové mužstvo, jakým Sigma Olomouc je, nachází. Protože jsme byli vždycky zvyklí, že Olomouc je baštou talentů. Tato sezona jim prozatím moc nevychází. Na druhou stranu je kvalita v jejich mužstvu stále veliká. Co se týče nás, tak chceme navázat na sérii před Spartou a v domácím prostředí uspět a vyhrát. Uděláme pro to maximum. V posledním týdnu nás ale začalo zlobit několik zranění a další věci, jako jsou například po utkání v Liberci dva vykartovaní hráči. Takže se musíme na utkání nachystat maximálně tak, abychom byli co nejvíce v pořádku a mohli plnit úkoly, které bude každý v průběhu toho zápasu mít."