Místnost nasycená ionty, jódem, vápníkem, hořčíkem, sodíkem a dalšími stopovými prvky je pro lidské tělo blahodárná. Potvrzuje to alergoložka Mirjana Viceníková z Uherského Hradiště. „Návštěvu solné jeskyně většině svých pacientů doporučuji. Mnoho z nich mi radostně oznamuje, jak jim tamní pobyt pomohl s léčbou rýmy nebo nachlazení. Terapeutický efekt jeskyně rozhodně má. Ideální je zúčastnit se šesti až osmi sezení. Pobyt u moře má podobné účinky, ale prokazatelné až po třech týdnech,“ uvedla Viceníková.

Chodí i miminka

Podle provozovatelky jeskyně Radany Malých ji navštěvují jak senioři, tak i matky s miminky. „V poslední době se u nás rozmohl zájem také z mateřských škol. Někdy si místnost s deseti lehátky objedná firma, jindy chodí skupinky studentů či rodiče s dětmi. Mnoho z nich také po příchodu hlásí, že jim návštěvu doporučil lékař,“ poznamenala Malých. Podle jejích zkušeností přichází nejčastěji lidé s dýchacími či kožními obtížemi.
Jednou z Hradišťanek která se do jeskyně chystá, je pětadvacetiletá Kamila Vašíčková. „V jeskyni jsem byla s kamarádkou hned po jejím otevření a moc se mi tam líbilo. Chystám se tam proto začít chodit pravidelně. Už několik let mě totiž trápí chronická rýma,“ postěžovala si Vašíčková.