Bjety fashion show, jak se program jmenoval, sledoval s nadšením doslova k prasknutí nabitý sál klubu Mír. Modely inspirované mozartovským obdobím či s prvky moravského folklóru oslovily dozajista každého. „Když někomu řeknu, že studuji módní návrhářství, většinou neví, co si pod tím má představit. Proto jsem se rozhodla Hradišťákům ukázat, co vlastně dělám a tvořím,“ vysvětlila rodačka z Mařatic.

Návrhářka rozvášnila Mír

Autorka vystudovala zdejší UMPRUM v oboru modelářství a návrhářství oděvů a v současnosti pátým rokem pokračuje pod vedením docentky Sabové ve studiu na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě, obor Design textilu. Na svém kontě už má prezentace a přehlídky na Buchlovickém zámku, v Praze, Bratislavě i Vídni. Největšího úspěchu prozatím dosáhla na Prague Fashion Week, kde se dostala do finále kategorie junior. Při takovém výčtu úspěchů by bylo načase začít oblékat některou z finalistek českých miss.

„K něčemu podobnému se chystám. Vůbec se mi nelíbí, jak chodí missky oblékané, a to jak na oficiálních akcích, tak i ve volném čase. Myslím, že by to chtělo obnovit,“ plánuje Presová. Přes všechny úspěchy je návrhářka stále velmi skromná a sebe sama nejraději obléká jednoduše a ve sportovním duchu.

 

Příští týden v TV Slovácko uvidíte: • Oslavy výročí založení města vyvrcholily o víkendu • Harfenistka Kateřina Englichová nadchla Redutu •
Děti ze ZŠ U Pálenice v Kunovicích prožily Jablíčkový den

 

Přečtěte si také:

Studentka ukáže třicítku modelů

Více o regionálním vysílání televize Slovácko si přečtěte zde