Odborná porota tento příběh zařadila mezi pětici nejzajímavějších, o výsledcích ale rozhodne až hlasování veřejnosti. Ten, kdo by chtěl žáky v klání podpořit, musí hlasovat do konce října na adrese www.detskycinroku.cz.
Soutěž je ale v jedné věci specifická, poslat hlas mohou pouze děti. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni 4. prosince v prostorách Staroměstské radnice v Praze.

Děti se svými příběhy soutěžily celkem v sedmi kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě, Dobrý nápad, Pomoc na netu či Pomoc starším lidem. Z šesti kategorií vybrala odborná porota pět semifinálových příběhů. „Bylo neskutečně těžké vybrat v námi hodnocených kategoriích vždy jen pět příběhů, které postoupí do užšího výběru. A často bylo nemožné ubránit se při čtení slzám – ty příběhy jsou úžasné, někdy neskutečně dojemné, někdy mile úsměvné. Každopádně ale platí, že v mnoha případech, bychom si my dospělí měli z dětí vzít příklad a postarat se např. o babičku či dědečka s takovou láskou a nasazením, jako to dělají ony," doplnila Zuzana Tornikidis, ředitelka Nadace Agrofert Holding.