Úspěšně totiž měl za sebou on i jeho „zuška" krajské kolo Divadelního festivalu Žebřiňák2013, které se uskutečnilo na Malé scéně Slováckého divadla, ale také krajské klání Wolkrův Prostějov.

„Dnes večer jsme za třídenním přehlídkovým maratonem udělali pomyslnou tečku v krásném prostředí, a to mezi trámy na půdě Reduty. Kdysi jsme tu vyučovali naše žáky, ale také jsme tu pořádali soustu poetických akcí," svěřil se s uspokojením a úsměvem Stanislav Nemrava.

Pochvaloval si krásnou atmosféru druhého ročníku Melodramatického večera, v něm se představili účastníci krajského kola Wolkrův Prostějov, žáci učitelky Olgy Strašákové a hosté - Petra Foltýnová, David Janík a Eva Josefíková. „Letos jsem byl organizátorem okresních kol Wolkrova Prostějova v celém Zlínském kraji. Krajského kola celostátní přehlídky Wolkrův Prostějov, které se dnes konalo opět na půdě Reduty, se zúčastnilo pětadvacet sólových recitátorů a jeden recitační soubor ze ZUŠ Kroměříž," prozradil Nemrava.

„Do celostátního kola Wolkrova Prostějova poslala porota Barboru Červenkovou, Marii Trtkovou, Ondřeje Schindlera, Janu Hostičkovou a Václava Kalluse. Čestné uznání obdrželi Jan Horák a Jan Hoferek," představila ty nejlepší recitátory Martina Gogolová, pracovnice propagace hradišťské zušky. V odborné porotě zasedli Jiří Pelán, Libor Vacek, David Kroča, David Janík a Eva Josefíková.

„Nejmladšími z porotců byli dva posledně jmenovaní mladí herci, a to David Janík, absolvent soukromé herecké školy ve Zlíně, který hraje ve Slováckém divadle ve hře Višňový sad. Eva Josefíková je absolventkou naší školy, končí studium na DAMU a hraje v Národním divadle Praha," představil nejmladší členy jury ředitel uherskohradišťské základní umělecké školy.

„Z melodramatického večera v uherskohradišťské Redutě si odnáším nezapomenutelné zážitky. Přilákala mě na něj milá atmosféra v krásné prostředí půdy Reduty, ale také má dcera Eliška, která se tu prezentovala dvěma melodramy," svěřila se Pavla Martincová z Popovic, kantorka velehradské základní školy.