Kvůli nasmlouvaným filmům nakonec kino fungovalo až do konce června. Poslední snímek, který budou moct zájemci v budově při hlavním tahu Kunovicemi vidět, se jmenuje O moravské zemi. Promítání spojené se slavnostním ukončením provozu se uskuteční zítra od 17 hodin. Celá akce bude spojená i s poděkováním pracovníkům kina. Film O moravské zemi je přímo spojen 
s městem Kunovice. Režisér Antonín Kachlík obsadil do hlavní role Radka Brzobohatého, který hraje tvrdohlavého sedláka. Příběh mluví o združstevňování moravské vesnice.

Ukončení provozu kina předcházela rozsáhlá debata včetně ankety na webu a mezi školáky. Její výsledky ale radnice nepovažovala za vypovídající. Zúčastnilo se jí totiž mizivé procento lidí, konkrétně třiašedesát. Důležitou roli hrál při rozhodování také fakt, že chátrající budova nepatří městu. Nově by tam mohlo vzniknout multikulturní centrum. Přestože vstupné do kina bylo většinou pouhých čtyřicet korun, o promítání zájem nebyl. „Lidé se raději podívají na film doma, protože si ho stáhnout zdarma z internetu, navíc je to pohodlnější," poznamenala Kunovjanka Andrea Hlaváčková. „Radnice doplácela na provoz kina 300 tisíc," uvedla starostka Kunovic Ivana Majíčková.

Podobné problémy řeší také v sousedním Hluku. Kino sice funguje, ale zdaleka ne všichni jsou pro jeho zachování. Jeho existence je navíc ohrožena blížící se digitalizací. „Dotaci na digitalizaci nám bohužel zamítli. O kině budeme jednat na příštím zasedání zastupitelstva," informoval Slovácký deník místostarosta Hluku David Hájek s tím, že 
v budoucnu hrozí nedostatek filmů, které budou pouze v digitální podobě. V podstatě rozhodnuto o zániku kina je 
i v Březolupech. „Promítáme jednou za měsíc a průměrná návštěva jsou tři lidi. Definitivně se sice rozhodne až na podzim, ale kino asi zavřeme," uvedl starosta Petr Kukla. Při odnově kina v roce 2009 tam prý chodilo až 40 lidí, což je na Březolupy dost. Kino promítá ve víceúčelové hale, kterou čekají v nejbližší době opravy za asi 350 tisíc korun.