V bláznivé komedii Tenor na roztrhání je i milostná scéna. Nevěděla to paní pokladní v obchodě, kde jsme nakupovali, když nám kolegyně Pavlínka Vašková sdělovala program na odpoledne. „V pět určitě nemůžu, to mám zkoušku na sex s Davidem Vaculíkem.“ Všichni jsme jen pokyvovali hlavou a někdo dokonce podotkl, že to bude rychlé, protože David spěchá za přítelkyní.

Dočetl jsem se, že jistý český student zvítězil na mistrovství Evropy ve vábení jelenů. Ještě že se to nekonalo tady. Vím zcela jistě, že by na zatroubení přilákal i několik paroháčů od nás z baráku.

Byli jsme s kolegy na obědě, když si před námi mladý muž objednal vepřového vrabce s knedlíkem a se zelím. Číšník odešel, chlapec spustil zprávy z milostného života, když vtom se obsluha vrátila i s porcí a mile zašvitořila. „Pán má vrabčáčka?“ Hoch se tak lekl, že byl přistižen při činu, že jen procedil přes zuby: „Co je vám po tom?“

Dnes je pátek 13., prý nešťastný den. Vědí to na celém světě a v Británii se s tím rozhodli bojovat. Nechali postavit loď, dali jí jméno Pátek, vybrali zkušeného kapitána, jenž se jmenoval Pátek a loď v pátek 13. poslali s velkou slávou na moře. Mažoretky jásaly, bouchalo šampaňské, salutovali námořníci. Výsledek? Loď vyplula a za pár hodin se ztratila i s kapitánem. Hodně štěstí!

Josef Kubáník