Jak Deníku sdělil primář neonatologického oddělení Zbyněk Císař, manželé Vaculíkovi očekávají paterčata!

„Je to skutečně velký unikát, aby se v jedné zemi narodila v tak krátké době po sobě pět dětí najednou," říká docent Císař, jenž byl i u porodu nedávno narozených paterčat Alexandry Kiňové. „Podle vyšetření je všechno v pořádku, mladý pár byl po oznámení zprávy velmi šťastný, nastávající tatínek dokonce začal zcela spontánně zpívat ´Hromy bijú´ a cifroval u toho, až nám jednou taneční figurou shodil monitor," vybavuje si uznávaný lékař.
Oblíbený herec Slováckého divadla, jenž momentálně září například v komedii Nájemníci či v muzikálu Donaha!, zprávu zezačátku potvrdit nechtěl, ale nakonec to nevydržel. „Ano, čekáme s Martinkou paterčata. Jsme v euforii, pořád si o nich povídáme, právě vybíráme jména," radoval se. Zároveň prozradil, že by se měli narodit tři chlapci a dvě holčičky.

„Kluci se budou jmenovat Kašpar, Melichar a Baltazar a holky zřejmě Marie a Terezie," nevydržel tajemství herec. Na otázku, zda se nebojí velkého náporu na nadcházející maminku, odpověděl stejně radostně. „Kdepak, Martinka všechno zvládne, jako učitelka je na několik dětí najednou zvyklá." První moravská paterčata by se měla do rodiny herce Davida Vaculíka narodit přibližně na konci ledna. O všem budeme samozřejmě na stránkách Deníku informovat.

Autor: JOSEF ENTE KAJETÁN

Pozn. red.: Text je součástí silvestrovského vydání Slováckých novin a nezakládá se na pravdě