Tvořivého programu se podle ní zúčastnilo na 250 dětí základních a mateřských škol z hradišťského regionu. Kluci a holky ze základních škol se zaujetím vymýšleli a tvořili v prostorách galerie květiny nejrůznějších tvarů a barev, které pak společně zasadili na galerijním nádvoří.

„Nabídku k účasti na této akci jsem dostala od své kolegyně. A tak jsem si řekla, že když mají děti svůj svátek, ať si jej užijí při nějaké tvůrčí činnosti. Květinový den v galerii byl k tomu vhodnou příležitostí," uvedla učitelka prvního ročníku základní školy v Březolupech Andrea Kubáňová.

„Děti z mateřských škol, které patří k nejmladším návštěvníkům galerie v Otakarově ulici, si podle své vlastní fantazie a za pomoci učitelek vytvořily květiny v mateřince a na galerijní nádvoří si je přišly jenom vysadit," prozradila Marie Martykánová.

Když program Kytičkového dne skončil, bylo nádvoří galerie zaplněno květinami z krepového papíru. „Některé děti si dokonce udělaly i více kytiček a jednu si odnášely domů," prozradila programová pracovnice Slováckého muzea Kateřina Kamrlová.