Režisérem je Michal Zetel a prozrazeno je už i jméno představitele hlavní role. Je jím David Vaculík.

Nejlepší komedie začátku století

Tu zápletku mnozí znají. Vypráví totiž o muži, který musí obsloužit dva šéfy najednou. Ano, Carlo Goldoni jej napsal v 18. století jako Sluhu dvou pánů. „Britský dramatik Richard Bean posunul jeden z nejslavnějších komediálních příběhů o pár století směrem k dnešku a dosáhl tak nevídaného úspěchu," říká dramaturgyně Iva Šulajová a připomíná, že ztřeštěná komedie plná vtipných hlášek byla recenzentem New York Times označena za nejlepší komedii počátku našeho století. Diváci se tak mohou těšit na gagy, bláznivé situace a nespočet vtipných hereckých etud, které autor zasadil do mafiánského prostředí poloviny šedesátých let.

Hlavní role pro Davida Vaculíka

Režisér Michal Zetel svěřil hlavní roli oblíbenému Davidu Vaculíkovi. Diváci jej znají z mnoha komediálních rolí, ať jde o Jindru Hojera z Rychlých šípů, Gevina z bláznivé komedie 1+2=6 či podváděného manžela Genea z pekla v hotelu Westminster. V opravdu velké roli jej ale publikum vidělo naposledy v Tenoru na roztrhání. „David má neuvěřitelný smysl pro humor, v zákulisí se s ním hodně nasmějeme, tak mám radost, že si jej užijí i diváci," říká Jiří Hejcman, jenž vytvoří roli jednoho z šéfů, kterým bude postava Davida Vaculíka sloužit.

Premiéra po Novém roce

První diváci uvidí novinku na začátku února a půjde především o ty, kteří si do konce roku pořídí předplatné do Slováckého divadla. „Komedie Sám na dva šéfy je opravdu povedená a očekáváme velký zájem. Chceme ale dodržet slovo, které dáváme našim předplatitelům, když jim slibujeme, že hru uvidí mezi prvními bez složitého shánění lístků," vysvětluje další z herců, kteří v novince vytvoří velkou roli, Josef Kubáník. Předplatné, kde kromě zmiňované komedie bude uvedený i muzikál Chicago, dojemný Deník Anny Frankové, světová klasika Macbeth a další hry, je možné zakoupit v pokladně divadla, nebo online na webu slovácké scény. Komedie Sám na dva šéfy bude v premiéře uvedena 7. února. (kaj)