Muzikál: Hudební inscenace jsou vyhledávané snad ve všech divadlech, uherskohradišťští herci je zvládají 
s lehkostí, jež jim nezřídka vynáší i nominace na divadelní ceny. Jistě tomu tak bude i u inscenace hry plné převleků a záměn s názvem Utíkej, Nituško.

Psychologické drama: Velmi oblíbený žánr je silný psychologický příběh. Dramaturgyně divadla Iva Šulajová zvolila jeden z nejatraktivnějších, jež jejímu autorovi Tennessee Williamsovi přinesl prestižní Pulicerovu cenu. Jmenuje se Kočka na rozpálené plechové střeše. Komu umírající hlava bohaté rodiny odkáže své miliony a co se kolem toho bude dít?

Poprvé v Česku: Hned dvě inscenace připravované na příští rok se mohou pochlubit jedinečným prvenstvím. Ještě na žádných jiných divadelních prknech je diváci neviděli. Půjde o černou komedii Pohřbívání aneb Zítra se bude pohřbívat všude o konci jednoho regionálního divadla a Cena facky aneb Gottwaldovy boty o osudech lidí na Slovácku v padesátých letech minulého století.

Známé z filmu: Ten příběh viděl snad každý na filmovém plátně. Natočil jej Miloš Forman, Stephen Frears za něj dokonce dostal Oscara. A tentokrát se jej dočkají i uherskohradišťští diváci pod názvem Nebezpečné známosti. Bývalé milence – markýzu de Merteuil a vikomta de Valmont – svede opět dohromady touha po pomstě. Oba roztáčejí kolotoč různorodých intrik, které záhy obracejí i proti sobě.

Komedie: Bude to zřejmě komediální vrchol celého příštího roku. Do Slováckého divadla se po letech vrátí režisér Robert Bellan, aby nastudoval hru, o níž říká, že je tou nejvtipnější, jakou kdy četl. Jmenuje se Peklo v hotelu Westminster a je pod ní podepsán Ray Cooney. Ano, tentýž autor na svět přivedl legendární 1+2=6 a jeho syn pak skvělé Nájemníky, tedy obě hry, se kterými Slovácké divadlo sklízí obrovské úspěchy.

Neuvěřitelná sleva, skoro 50 procent pro předplatiteleJe libo vyrazit do Slováckého divadla na muzikál? Připravte si 300 korun. Chcete se pobavit a dopřát si komedii? Bude vás to stát 250 korun. Dohromady to během roku vyjde na slušné peníze. Majitelé předplatného nic takového ale řešit nemusejí. Předplatné stojí necelých 1000 korun a je 
v něm obsaženo hned šest inscenací. Předplatitele navíc mine složité shánění vstupenek, své místo v hledišti mají zaručeno. „Abonenti mají skutečně obrovskou slevu, téměř 50 %. Je to naše odměna za jejich zájem o naše divadlo a za tu atmosféru, kterou pokaždé dokáží v hledišti vyčarovat," říká ředitel Igor Stránský. Předplatitelé si jsou výhod velmi dobře vědomi. Jinak by jich do uherskohradišťského divadla nepřicházelo nejvíc v republice. 

Autor: Josef Kajetán