Historická hostina se zaměří na vojenská jídla

Akce již skončila

Co se jedlo na vojenských taženích. To je téma hostiny, na které se mohou milovníci dobrého jídla těšit 26. srpna v Uherském Brodě. Od 17 hodin se v tamním areálu Muzea Jana Amose Komenského i před středověkými hradbami v jeho blízkosti uskuteční již 3. ročník oblíbené akce s názvem Ochutnejte historickou hostinu. 

Pro návštěvníky jsou připraveny recepty konce středověku z polních kuchyní žoldnéřské jednotky švýcarského Spříseženstva, ukázka dobývání městských hradeb, posezení v šenkovně i doprovodná videa. „Naší snahou je vytvoření realistického obrazu světa pozdního středověku a ochutnání života našich předků,“ píší na svých stránkách autoři projektu Fähnlein Rattenschwanz 1476 – hlavní účinkující letošní historické hostiny. 

Vojáci projektu se vracejí na místo, které poprvé navštívili již loni při historické bitvě. Tehdy dali jen nahlédnout do stanů svého vojenského tábora, kde se připravovala strava, dodávaná zásobovacími oddíly – „trény“. Ochutnání vojenského jídelníčku se však připravuje až nyní – hovězí dle středověkého švýcarského receptu (300 g na hlavu) a hrachová polévka z 16. století – tak hrají hlavní roli ve scénáři hostiny. V atriu muzea budou dále k ochutnávce paštiky a vepřové kýty. 

Je možné si rezervovat jeden ze tří termínů hostiny, a to v 17.00, 18.30 nebo 20.00.

26. 8.  (17:00–22:00)
Muzeum Jana Amose Komenského
SDÍLEJ:

Akce ve vašem okolí

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení