Burčáku by měl člověk vypít tolik, kolik mu koluje krve v žilách

„Dokonce jsem četl, že by se takové množství mělo vypít za jeden den. To si nedokážu představit. Burčák by se měl pít v malých dávkách."

Burčák je přírodní a velmi zdravý nápoj

„S jeho pitím dostáváme do těla neuvěřitelné množství vitaminu B. Vitamin B je živná půda pro kvasinky, čím více burčák kvasí, tím více vitaminu obsahuje."

Burčákem se neťuká

„Jde o polotovar, ke kterému se ani nečichá. Je to stejné jako šampaňské, kde se tvoří kysličník, a k takovému produktu se nos zkrátka nepřikládá."

Burčák se pije, když vře

„Var je fáze, kdy kvasinky pracují a jsou velmi aktivní, tvoří se velké množství CO₂. V této době připomíná burčák vařící tekutinu. Cukry, kyseliny a alkohol jsou v takové chvíli v harmonickém poměru." (lič)

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/archiv