VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Univerzita Tomáše Bati zahájila spolupráci s wellness hotelem Augustiniánský Dům

Region - Koleje a menza Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) navazuje úzkou spolupráci s hotelem Augustiniánský dům v Luhačovicích.

30.9.2012
SDÍLEJ:

Ochutnat kuchyni do Augustiniánského domu přijel i Tomio Okamura.Foto: DENÍK/archiv

V pondělí 24. 9. 2012 navštívil menzu UTB šéfkuchař Augustiniánského Domu Peter Babol', který zde zahájil dlouhodobý projekt, jehož cílem je zvýšení kvality jídel v menze. Svou prezentaci doplnil ukázkou přípravy zvěřinových pokrmů přímo před zraky studentů. Akce probíhala v restauraci Univerzitního centra, kde mohli přítomní studenti ochutnat speciality z rukou známého luhačovického šéfkuchaře.

Ing. Miroslav Procházka, ředitel Kolejí a menzy UTB, se ke spolupráci vyjadřuje: „Augustiniánský dům jsme oslovili krátce po mém příchodu do funkce ředitele s motivem zvýšit kvalitu podávaných jídel a také zintenzivnit vzdělání našeho kuchařského týmu. Pomyslným patronem spolupráce je šéfkuchař Peter Babol', který sbíral své zkušenosti ve špičkových hotelech v zahraničí i v ČR, např. v Hotelu Don Giovanni nebo Sheraton. Nyní bude kontinuálně vzdělávat zaměstnance menzy a předávat jim své zkušenosti. Při zachování cen totiž chceme při dlouhodobém rozvoji zvýšit kvalitu jídel v menze."

Šéfkuchař Peter Babol' řekl: „Spolupráce s menzou UTB bude probíhat následovně: Chystáme školení zaměstnanců, budu je učit, jak správně používat suroviny. Jde o celkovou změnu mentality kuchařů i strávníků tak, aby pochopili, že kvalita je investice do zdraví. Proto je zde koncept čtyř jídel za měsíc, které navrhnu, doporučím a budu je garantovat. Budou to jednoduchá dobrá jídla. Nejde o zvyšování ceny, ale kvality pokrmů. Pokud uvidíme zpětný impuls od studentů, bude to výborná motivace pro nás všechny a skvělý výhled do budoucna."

Roman Taťák, PR&Sales manažer hotelu Augustiniánský Dům, nový projekt doprovází těmito slovy: „Cílem spolupráce UTB a hotelu Augustiniánský Dům je zvýšit kvalitu podávaných pokrmů v univerzitní menze, upozornit na výjimečnost obou partnerů a motivovat jak studenty, tak zaměstnance univerzity k pravidelným návštěvám menzy."

„Jsem opravdu velice rád za započatou spolupráci a věřím v její rozvoj do budoucna. Těší mě, že se mi podařilo nastartovat jednu z mých vizí," Shrnuje na závěr Ing. Procházka.

Koleje a menza UTB jsou hlavním iniciátorem projektu. Jednou z nových vizí je propagace zdravého životního stylu a kvalitního stravování studentů a zaměstnanců. Do projektu jsou zainteresovány i studentky Fakulty multimediálních komunikací Anežka Adamíková a Kateřina Černá.

Kontakt: Ing. Miroslav Procházka, tel.: 725 532 651, e-mail: prochazka@kmz.utb.cz

Autor: Redakce

30.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Slavnostní vyhlášení výsledků X. ročníku soutěže TOP Víno Slovácka 2017 v Polešovicích. Jedná se o regionální ocenění nejlepších vín Slovácka
AKTUALIZOVÁNO
33

Absolutním vítězem TOP Víno Slovácka 2017 je Jaroslav Vaďura

Dožínky Zlínského kraje 2017
AKTUALIZUJEME
31

Déšť krajské dožínky nepokazil, v průvodu se sešlo osm stovek lidí

Pro lidi jsme mnohdy poslední záchrana, říká vedoucí Centra potravinové pomoci

ROZHOVOR/ - „Poslat je domů hladové nechci.“ Tímto citátem z Bible se řídí pracovníci Centra potravinové a materiální pomoci (CPMP) sv. Zdislavy Uherském Brodě, které provozuje tamní Oblastní charita. Vedoucím tohoto zařízení, jehož cílem je okamžitá pomoc sociálně slabým, je František Bílek. Ten vysvětlil okolnosti vzniku centra i náplň jeho činnosti.

Nově narozená miminka na Slovácku - 33. týden 2017

HLASUJTE V ANKETĚ, FOTOGALERIE / Díky vstřícnosti uherskohradišťské porodnice vám na našem webu přinášíme fotky dětí, které se právě narodily.

Stanislav Hofmann: Mrzí mě, že ze Sparty jedeme s prázdnou

ROZHOVOR/ - Hodně solidní zápas odehrálo Slovácko na pražské Letné. Bohužel, domů se svěřenci trenéra Levého vraceli bez bodového zisku. K vysněné remíze scházely doslova centimetry. Šest minut před koncem, po rohu střídajícího Sadílka, orazítkoval Stanislav Hofmann jenom tyčku sparťanské branky.

Amatérští výtvarníci si odskočili na týden malovat na Velehrad

Obrazy se dají prezentovat nejen v tradičních galeriích, ale ledaskde. O tom se mohli přesvědčit obyvatelé i návštěvníci poutního Velehradu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení