VYBERTE SI REGION

Se zelím nebo šípkovou? Oscarový večer s Jiřím Menzelem nabídne filmové menu

Velké Karlovice - Kanec se zelím nebo šípkovou omáčkou? Známé dilema myslivců z legendárních Slavnostní sněženek režiséra Jiřího Menzela řešili v minulých dnech také kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

11.1.2017
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií
Jiří Menzel.

Jiří Menzel.Foto: Archiv Resort Valachy

V sobotu 28. ledna 2017 se v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka uskuteční další z degustačních večerů, které do Spa hotelu Lanterna pravidelně lákají milovníky neobvyklých gurmánských zážitků. Tentokrát se bude konat na počest a za osobní účasti Jiřího Menzela, k jeho narozeninám a připomenutí výročí 50 let od premiéry celosvětově nejznámějšího filmu oceněného Oscarem, Ostře sledovaných vlaků.

Kuchaři se rozhodli menu pojmout jako poctu Menzelovým filmům a inspirovali se jejich gastronomií. Slavná kančí kýta v menu nemohla chybět.
„Pokud jde o přílohu ke kančí kýtě, po krátké diskusi, která rozhodně nebyla tak dramatická jako ve Slavnostech sněženek, jsme dali přednost šípkové omáčce," prozradil šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Menu společně s kuchaři sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž bude večerem provázet. Hosté ochutnají také třeba Otíkovu králičí paštiku či antilopu na habešský způsob, nebudou chybět ani piva z Dalešického pivovaru á la Postřižiny a další speciality.

Degustační večer nazvaný Oscarový večer s Jiřím Menzelem se bude konat nejen 28. ledna, ale vypsán je i termín 2. června. Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.

Kromě Oscarového večera s Jiřím Menzelem chystá Spa hotel Lanterna na nejbližší měsíce další atraktivní akci a to degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně. Ten k přípravě menu jako hosta přizval i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Neobvyklý duel otce a syna Sapíkových se uskuteční 8. dubna.

Za tři týdny poté, 1. května, bude Spa hotel Lanterna opět hostit degustační večer s etiketou stolování Ladislava Špačka.

Více na www.lanterna.cz

Autor: Redakce

11.1.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Zloděj z chalup ve Zlámanci ukradl starožitné hodiny i klobásy

Sedmatřicetiletá Vladimíra Carroll původem ze Zlína se stala personální ředitelkou pro více než 2500 zaměstnanců skupiny Hamé.

Nová personální ředitelka skupiny Hamé pochází ze Zlína

Zastupitelstvo Salaše pozvalo občany na zabijačku a štrúdl

Salaš - Ačkoliv vánoční čas skončil oficiálně v neděli, dva dny po svátku Tří králů, občané Salaše si na něj přišli zavzpomínat o druhé lednové sobotě odpoledne.

Reprezentační ples Hradiště zpestří český revival Queenie

Uherské Hradiště – Tóny hudebních nástrojů Slováckého komorního orchestru uvítají v soboty návštěvníky 26. ročníku Reprezentačního plesu města Uherské Hradiště. První tanec ve 20 hodin bude patřit vídeňský valčík Johanna Strausse Na krásném modrém Dunaji, a na parket tak vstoupí první taneční pár – starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha s chotí.

Jak vypadala zabijačka na vesnici? Čím se topilo? Zvídálkové už to ví

Uherské Hradiště – Hlavní budovu Slováckého muzea v Uherském Hradišti okupovali o třetí lednovém nedělím odpoledni malí zvídálkové, jejich rodiče i prarodiče.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies