VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pyré z červeného zelí a bramborovokopřivovou kroketou bylo nejlepší

Dvě noci dopředu museli kuchaři Michal Škubník a Tomáš Hauser chystat své menu, kterým se prezentovali na gastrofestivalu Moravia Qualivo Food festival v Kroměříži. Ponocování se vyplatilo. Soutěžní pokrm kuchařů z hradišťské restaurace La Brusla si odnesl první místo

3.6.2017
SDÍLEJ:

První místo vyvařili hradišťské restauraci kuchaři Michal Škubník a Tomáš Hauser.Foto: Archiv La Brusla

Zadání bylo: Jak vařily naše babičky tak trošku v moderní úpravě. „Naše menu mělo šest chodů. Připravili jsme asi 1500 porcí. Jako předkrm jsme podávali grilované krevety a mezi hosty byla velmi žádaná naše polévka kulajda s hříbky," prozradil provozní restaurace La Brusla Ladislav Soviš.

Nejlépe ze šesti přihlášených restaurací pak připravili soutěžní jídlo, jež bylo hodně bohaté. Porota ocenila jako nejlepší ze všech vepřovou roládu s pyré z červeného zelí a bramborovokopřivovou kroketou a chipsem z batátů. První místo si do Hradiště odvezli kuchaři i za dezert ze zeleného čaje matcha.

„Festival navštívilo na dva a půl tisíce lidí, kteří se velmi zajímali o postup, přípravu a vůbec vše okolo našeho menu, kterým jsme se prezentovali," uvedl Ladislav Soviš s tím, že si toto degustační menu mohou zájemci u nich objednat.

Pro celou restauraci to byla podle slov provozního zajímavá zkušenost, ale bylo to náročné. „Šlo nám o získání zkušeností, ale dá se říci, že to byla i zajímavá reklama. Lidé se nás ptali, kde v Hradišti sídlíme," pousmál se Ladislav Soviš.

Autor: Blanka Malušová

3.6.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jak reklamovat koupený dům či byt

Slavnostní vyhlášení výsledků X. ročníku soutěže TOP Víno Slovácka 2017 v Polešovicích. Jedná se o regionální ocenění nejlepších vín Slovácka
AKTUALIZOVÁNO
33

Absolutním vítězem TOP Víno Slovácka 2017 je Jaroslav Vaďura

AKTUALIZUJEME

Déšť krajské dožínky nepokazil, v průvodu se sešlo osm stovek lidí

Osm stovek krojovaných účastníků průvodu, dožínkové věnce pro hlavního hospodáře v kraji a samozřejmě bohatý doprovodný program: i letošní oslava sklizně se v Kroměříži o uplynulém víkendu vydařila.

Pro lidi jsme mnohdy poslední záchrana, říká vedoucí Centra potravinové pomoci

ROZHOVOR/ - „Poslat je domů hladové nechci.“ Tímto citátem z Bible se řídí pracovníci Centra potravinové a materiální pomoci (CPMP) sv. Zdislavy Uherském Brodě, které provozuje tamní Oblastní charita. Vedoucím tohoto zařízení, jehož cílem je okamžitá pomoc sociálně slabým, je František Bílek. Ten vysvětlil okolnosti vzniku centra i náplň jeho činnosti.

Nově narozená miminka na Slovácku - 33. týden 2017

HLASUJTE V ANKETĚ, FOTOGALERIE / Díky vstřícnosti uherskohradišťské porodnice vám na našem webu přinášíme fotky dětí, které se právě narodily.

Stanislav Hofmann: Mrzí mě, že ze Sparty jedeme s prázdnou

ROZHOVOR/ - Hodně solidní zápas odehrálo Slovácko na pražské Letné. Bohužel, domů se svěřenci trenéra Levého vraceli bez bodového zisku. K vysněné remíze scházely doslova centimetry. Šest minut před koncem, po rohu střídajícího Sadílka, orazítkoval Stanislav Hofmann jenom tyčku sparťanské branky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení