VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nejdůležitější je, že se k nám hosté stále rádi vrací

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už třetím rokem funguje v Uherském Hradišti Ubytování pod kopcem. Majitelem a provozovatelem je třiatřicetiletý Jaroslav Misler. Ten tvrdí, že k podnikání se dostal pouhou shodou okolností.

1.11.2007
SDÍLEJ:

Jaroslav MislerFoto: DENÍK/Milan Zámečník

„Ve stejnou dobu jsem totiž řešil práci i to, co udělat s domem,“ zavzpomínal na začátky bývalý strojař.

Na startu rok a půl trvající přestavby mařatického domu v ubytovací zařízení střední třídy byl prý skromný cíl. Názor na původní podobu zařízení Misler změnil, když zjistil, jak složitá cesta vede ke zkolaudování byť jediného pokoje sloužícího k ubytování v soukromí.

Dům přestavěl z velké části svépomocí. Zařízení pod mařatickým kopcem v současné době nabízí čtyřiadvacet lůžek v kategoriích od turistické ubytovny až po pokoj hotelového typu.

Vedle obchodních cestujících, pracovníků nejrůznějších firem a turistů nocovala v Mislerově penzionu celá řada osobností. Mezi jinými to byl třeba herec Stanislav Zindulka, disident a bibliograf Jiří Gruntorád nebo sportovkyně Olga Šípková. „Samozřejmostí je také setkávání se s lidmi, které činí tuto práci pestrou a zajímavou,“ poznamenal.

Být majitelem ubytovacího zařízení však podle Mislera není záležitostí pouhého setkávání se s lidmi nebo inkasování peněz. Mařatický podnikatel s pomocí své maminky pracuje od rána do večera, a to sedm dní v týdnu. Paní Mislerová se stará o prádlo, jako jsou povlečení a ručníky. Její syn vedle práce recepčního začíná každý den právě výměnou povlečení. Jeho prací je také úklid domu, a to od sociálních zařízení až po samotné pokoje. Každodenní údržbářské práce si Jaroslav Misler zajišťuje také sám.

Mezi celou řadou profesí, které musí provozovatel ubytovny zvládat, je také marketing. Bez propagace a reklamy se podnik tohoto typu neobejde. Je třeba se starat nejen o vlastní webové stránky, ale také o odkazy v různých turistických portálech.

K tomu, aby člověk v oboru obstál, je podle Mislera vedle pečlivého zajišťování hygieny důležitá právě komunikace s lidmi a právě propagace. „Nemusejí vás lidi zrovna chválit. Hlavní je, když se k vám opět vracejí, což se nám stává dost často,“ dodal majitel Ubytování pod kopcem.

1.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Branka bude otevřená ve všední dny.

Lidem ze Štěpnic zkrátí cestu do nemocnice ve všední dny branka

Lidé se mohli při komentované prohlídce dozvědět, jak se knížka Broučci z pohledu výtvarného umění vyvíjela.
16

Karafiátovi Broučci stále oslovují a přitahují čtenáře všech generací

Kunovice jsou investičně atraktivním regionem

Ocenění Investičně atraktivní region v regionálním kole a druhé místo ve stejné kategorii v celostátním si v minulých dnech odneslo město Kunovice. Porotu zaujala efektivní kombinace investic do rozvoje podnikatelského prostředí, otevřenost radnice vůči názorům podnikatelů a rozsáhlá připravenost infrastruktury, včetně úspěšného provozování podnikatelského inkubátoru.

Na most přes Holomňu jen na vlastní nebezpečí

Z důvodu zhoršujícího se stavu mostu přes Holomňu poblíž soutoku s Olšavou u Drslavic umístilo vedení obce z obou stran cedule zákaz vjezdu a vstupu pouze na vlastní nebezpečí. Lidé by měli v těchto místech dbát zvýšené opatrnosti, děti samotné na most rozhodně nepouštět.

Nejdelší rybu na nočních rybářských závodech ulovila Jarmila Sedláčková

V sobotu, v den svátku sv. Petra, patrona rybářů, se uskutečnil u Konventního rybníka a mokřadu Žabince před velehradskou bazilikou 15. ročník nočních závodů v lovu ryb.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies