VYBERTE SI REGION

Nejdůležitější je, že se k nám hosté stále rádi vrací

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už třetím rokem funguje v Uherském Hradišti Ubytování pod kopcem. Majitelem a provozovatelem je třiatřicetiletý Jaroslav Misler. Ten tvrdí, že k podnikání se dostal pouhou shodou okolností.

1.11.2007
SDÍLEJ:

Jaroslav MislerFoto: DENÍK/Milan Zámečník

„Ve stejnou dobu jsem totiž řešil práci i to, co udělat s domem,“ zavzpomínal na začátky bývalý strojař.

Na startu rok a půl trvající přestavby mařatického domu v ubytovací zařízení střední třídy byl prý skromný cíl. Názor na původní podobu zařízení Misler změnil, když zjistil, jak složitá cesta vede ke zkolaudování byť jediného pokoje sloužícího k ubytování v soukromí.

Dům přestavěl z velké části svépomocí. Zařízení pod mařatickým kopcem v současné době nabízí čtyřiadvacet lůžek v kategoriích od turistické ubytovny až po pokoj hotelového typu.

Vedle obchodních cestujících, pracovníků nejrůznějších firem a turistů nocovala v Mislerově penzionu celá řada osobností. Mezi jinými to byl třeba herec Stanislav Zindulka, disident a bibliograf Jiří Gruntorád nebo sportovkyně Olga Šípková. „Samozřejmostí je také setkávání se s lidmi, které činí tuto práci pestrou a zajímavou,“ poznamenal.

Být majitelem ubytovacího zařízení však podle Mislera není záležitostí pouhého setkávání se s lidmi nebo inkasování peněz. Mařatický podnikatel s pomocí své maminky pracuje od rána do večera, a to sedm dní v týdnu. Paní Mislerová se stará o prádlo, jako jsou povlečení a ručníky. Její syn vedle práce recepčního začíná každý den právě výměnou povlečení. Jeho prací je také úklid domu, a to od sociálních zařízení až po samotné pokoje. Každodenní údržbářské práce si Jaroslav Misler zajišťuje také sám.

Mezi celou řadou profesí, které musí provozovatel ubytovny zvládat, je také marketing. Bez propagace a reklamy se podnik tohoto typu neobejde. Je třeba se starat nejen o vlastní webové stránky, ale také o odkazy v různých turistických portálech.

K tomu, aby člověk v oboru obstál, je podle Mislera vedle pečlivého zajišťování hygieny důležitá právě komunikace s lidmi a právě propagace. „Nemusejí vás lidi zrovna chválit. Hlavní je, když se k vám opět vracejí, což se nám stává dost často,“ dodal majitel Ubytování pod kopcem.

1.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

NA BÁLE. V historických prostorách Stojanova gymnázia Velehradě panovala příjemná plesová atmosféra.
33

Ples Stojanova gymnázia ve velkém stylu Jamese Bonda

Ve Vápenicích se uskutečnil v sobotu již sedmý ročníku koštu pálenek. Na soutěžním poli se nakonec sešlo jednadvacet vzorků, které hodnotila porota společně s návštěvníky.
17

Košt pálenek ve Vápenicích zaznamenal 21. ledna 21 vzorků

Nově narozená miminka na Slovácku - 3. týden 2017

Slovácko - Díky vstřícnosti uherskohradišťské porodnice vám na našem webu přinášíme fotky dětí, které se právě narodily.

AKTUALIZOVÁNO

Další ohnisko ptačí chřipky: v Lověšicích na Přerovsku

Přerov – V Olomouckém kraji se vyskytlo první ohnisko ptačí chřipky – nebezpečný virus byl zjištěn u chovatele drůbeže v místní části Přerova Lověšicích. Na pět set kusů drůbeže musel nechat utratit soukromý chovatel Dalibor Kubík, který v areálu své recyklační firmy chová slepice a kachny. Pracovníci krajské veterinární správy spolu s hasiči nakažená zvířata likvidovali během soboty.

Vznikne ve Véskách nová hospoda? O investici rozhodne Hradiště

Uherské Hradiště, Vésky – Havarijní stav domu číslo popisné 31 u autobusové zatáčky ve Véskách, v němž sídlí obchod a bývalá hospoda, se rozhodl jeho majitel Sascha Vetter provozující v Uherském Hradišti kavárnu Jiné Café razantně změnit. V projektu za několik milionů korun chce kompletně rekonstruovat celý komplex přilehlých budov, přičemž kromě zachování stávajících potravin by mohla v areálu vyrůst i výrobna cukrovinek či útulná vesnická kavárna.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies