VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Deník servíruje italské speciality: tuňák s bylinkami

Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ – Italský gastronomický specialista, a majitel uherskohradišťské restaurace Ristorante Hotel Maxi Claudio Rossi není jen odborníkem na typická italská jídla. Jeho univerzální záběr činnosti zahrnuje i různé způsoby přípravy ryb.

2.2.2012 1
SDÍLEJ:

Tuňák s bylinkamiFoto: DENÍK/archiv

V aktuálním díle představí recept na přípravu tuňáka, jehož typickou chuť citlivě doplní pečlivě vybrané bylinky. Claudio Rossi připomíná, že výhodou tohoto receptu je časová nenáročnost, ale pokrm se přitom hodí i ke slavnostním příležitostem.

Na jednu porci budeme potřebovat:
200 g čerstvého tuňáka (bez kosti a bez kůže, nejlépe filet)
olivový olej
čerstvě umletý pepř
tymián
estragon
rozmarýn
ruccola
citronovou šťávu
sůl

Postup: tuňáka naporcujeme po 200 gramech, na výšku 2 až 3 centimetrů. Obalíme v hrubém pepři, okořeníme, osolíme a pokapeme citronem. Takto připravenou rybu opečeme zprudka z obou stran, zhruba 2 minuty (každou stranu). Na pánev přidáme hovězí bujón, trochu ruccoly, a kousek másla kterým se omáčka zahustí. Touto omáčkou nakonec tuňák polejeme. Při správné přípravě by měl být tuňák uvnitř teplý, ale růžový. Jako příloha jsou vhodné například opékané brambory. Ty lze vylepšit tak, že krátce orestujeme cibuli na másle, nakrájenou na tenké čtvrtky spolu s rukolou. Přidáme opečené brambory, a zasypeme strouhaným sýrem. Po chvilce míchání jsou brambory připraveny ke konzumaci (brambory je vhodnější při přípravě na pánvi takzvaně „prohodit“). V restauraci se často podává jako příloha dušená zelenina, pokrm je pak velmi dietní. Při prostřené tabuli by nemělo u rybího pokrmu chybět kvalitní víno. Claudio Rossi doporučuje víno suché, bílé - Sauvignon.

Další doporučení: není vhodné nahrazovat tuňáka mraženým, výsledek nestojí za námahu. Naopak u čerstvého tuňáka je nutné dbát, aby, aby se nepropekl až do středu. (poh)

V příštím díle: „Pappardelle all‘ amatriciana“
2.2.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Festival založil Pavel Popelka se svým jmenovcem
35

Zakladatel festivalu Popelka: Fašančárský dvojkrok má rytmus jako lidské srdce

Po srážce tří aut u Vlčnova skončila dvě v příkopu.

Po srážce tří aut u Vlčnova skončila dvě v příkopu

FOŤTE masopustní průvod a svými fotografiemi se POCHLUBTE

Maškary, různé masky i krojované potkáte o víkendu v ulicích vašeho města či vesnice. Koná se totiž masopust. Pokud budete mít u sebe fotoaparát, neváhejte, vyfoťte fašankový průvod a pak snímky pošlete do redakce Slováckého deníku.

V Ostrožské Nové Vsi zruší přejezd. Opravy dalších v kraji zachrání životy

Zase o něco bezpečnější a bez zbytečně zmařených lidských životů by mohla být po letošku celá řada železničních přejezdů ve Zlínském kraji. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) totiž plánuje zhruba desítku jejich oprav či zabezpečení na vytížených železničních tepnách.

Zmatení řezníci či pekaři. Nevědí, zda mají povinně dávat účtenky

Za týden touto dobou už to nebude možné – odejít z prodejny bez toho, aniž by prodavač vytiskl účtenku s unikátním kódem.

AKTUALIZOVÁNO

Česnek ze všech úhlů pohledu propírali v Buchlovicích

Buchlovice – Na sto pěstitelů česneku z České republiky, kteří svou produkci využívají k tržním účelům, ale také na slovo vzatých odborníků, jenž česnek znají jako nikdo jiný, si dalo v úterý v Buchlovicích dostaveníčko na V. celonárodním semináři s přiléhavým názvem O česneku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies