VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Deník servíruje italské speciality: tuňák s bylinkami

Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ – Italský gastronomický specialista, a majitel uherskohradišťské restaurace Ristorante Hotel Maxi Claudio Rossi není jen odborníkem na typická italská jídla. Jeho univerzální záběr činnosti zahrnuje i různé způsoby přípravy ryb.

2.2.2012 1
SDÍLEJ:

Tuňák s bylinkamiFoto: DENÍK/archiv

V aktuálním díle představí recept na přípravu tuňáka, jehož typickou chuť citlivě doplní pečlivě vybrané bylinky. Claudio Rossi připomíná, že výhodou tohoto receptu je časová nenáročnost, ale pokrm se přitom hodí i ke slavnostním příležitostem.

Na jednu porci budeme potřebovat:
200 g čerstvého tuňáka (bez kosti a bez kůže, nejlépe filet)
olivový olej
čerstvě umletý pepř
tymián
estragon
rozmarýn
ruccola
citronovou šťávu
sůl

Postup: tuňáka naporcujeme po 200 gramech, na výšku 2 až 3 centimetrů. Obalíme v hrubém pepři, okořeníme, osolíme a pokapeme citronem. Takto připravenou rybu opečeme zprudka z obou stran, zhruba 2 minuty (každou stranu). Na pánev přidáme hovězí bujón, trochu ruccoly, a kousek másla kterým se omáčka zahustí. Touto omáčkou nakonec tuňák polejeme. Při správné přípravě by měl být tuňák uvnitř teplý, ale růžový. Jako příloha jsou vhodné například opékané brambory. Ty lze vylepšit tak, že krátce orestujeme cibuli na másle, nakrájenou na tenké čtvrtky spolu s rukolou. Přidáme opečené brambory, a zasypeme strouhaným sýrem. Po chvilce míchání jsou brambory připraveny ke konzumaci (brambory je vhodnější při přípravě na pánvi takzvaně „prohodit“). V restauraci se často podává jako příloha dušená zelenina, pokrm je pak velmi dietní. Při prostřené tabuli by nemělo u rybího pokrmu chybět kvalitní víno. Claudio Rossi doporučuje víno suché, bílé - Sauvignon.

Další doporučení: není vhodné nahrazovat tuňáka mraženým, výsledek nestojí za námahu. Naopak u čerstvého tuňáka je nutné dbát, aby, aby se nepropekl až do středu. (poh)

V příštím díle: „Pappardelle all‘ amatriciana“
2.2.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Policejní potápěči vytáhli z rybníčku v Bílovicích tělo čtyřicetiletého utonulého muže z jedné obce na Uherskohradišťsku.

Ze zámeckého rybníčku v Bílovicích vytáhli utonulého muže

Ředitel Muzea J. A. Komenského Miroslav Vaškových ve své kanceláři.
3

Dny Komenského startují našlapanou sezonu v muzeu Učitele národů

Hasiči i dobrovolníci pomáhali s očistnou kúrou letounů

V rámci třetího ročníku dobrovolnické Akce U aneb Velké umývání dorazilo v sobotu a v neděli do Leteckého muzea Kunovice, pobočky Slováckého aeroklubu, 160 dospělých i dětí, aby s pomocí kartáčů rýžáků, hader, smetáků, mopů, lopatek a čisticích prostředků pomohli s údržbou 22 historických leteckých exponátů.

AKTUALIZOVÁNO

Hattrick dokonán. Valašskou rallye opět ovládl Kopecký. Zcela suverénně

Valašsko - Splnil roli favorita. Jan Kopecký suverénně ovládl 36. ročník Valašské rallye a úspěšně vstoupil do sezony mistrovství České republiky. Úřadující domácí šampion ovládl klání na Valašsku stylem start - cíl a druhého Pecha porazil o více než minutu.

Kulturní dům v Sadech byl výkladní skříní vína

Uplynul bezmála rok a členové spolku Vinaři Sady, vítali v sobotu širokou veřejnost na své tradiční výstavě vín. První lahve s 478 vzorky bílých, červených a rosé vín, otevřeli nalévači úderem 16. hodiny.

Zlaté medaile v dětském aerobiku zamířily do ZŠ Kunovice a DDM Šikula

V tělocvičně uherskohradišťské základní školy UNESCO byl v sobotu ten nejsprávnější čas k uspořádání k uspořádání oblastní soutěže dětských družstev s názvem Aerobik nás baví.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies