VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Chuťové buňky rozmazlí šéfkuchař afrodiziakálním menu

Střední Morava - Svátek svatého Valentýna se slaví každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. Stává se pomalu samozřejmou součástí společenského kalendáře každého páru.

13.2.2015
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/archiv

Valentýnské menu přichystal pro zájemce olomoucký Clarion Congress Hotel.

Podle legendy je tento den pojmenován po knězi Valentýnovi, který oddával zamilované páry přes zákaz římského vládce Claudia II., který nedovoloval svým vojákům zasnubovat se ani ženit z obavy, že by bojovníci zůstávali doma u svých rodin a nešli do boje. Kněz byl za toto porušení zákazu 14. února zatčen a popraven. Oslavy jeho mučednické smrti splynuly se starým římským svátkem Lupercalia, ten oslavoval blížící se jaro.

Zamilovaní míří za gastronomickými zážitky

Tradičně oblíbená volba jako přání a květina se sice drží mezi stálicemi, stále více zamilovaných ale míří za výjimečnými gastronomickými zážitky do restaurace, kde si mohou vychutnat romantickou večeři bez starostí a věnovat se jenom sami sobě. Speciální nabídku v dnešní době nabízí řada restaurací, valentýnské menu si například přichystala i kuchyně olomouckého Clarion Congress Hotelu pod vedením šéfkuchaře Petera Formánka.

Na valentýnském menu se objeví pokrmy z vybraných surovin s afrodiziakálními účinky. Hosty čekají v rámci tříchodového menu cuketové bliny („lívanečky") se salátem z melounu cantaloupe a krevetou vařenou v bílém víně nebo pečený mořský ďas s paellou se slávkami. Gurmáni ocení filety z hovězího podplečí na silné vinné redukci s valentýnským kořením, celerovými hranolky na medu a listové petrželce. Nechybí ani sladká tečka na závěr v podobě lanýžů z bílé čokolády. Celé menu je podle ředitele hotelu Robina Hanáka přizpůsobeno tomu, aby měla co nejširší veřejnost možnost ochutnat vysokou gastronomii za příznivé ceny. Každý třetí stůl navíc obdrží od hotelu láhev sektu zdarma.

Výběr vína

Není třeba se obávat ani volby vhodného vína. Hotelová vinotéka nabízí široký výběr z řady českých i zahraničních vín, s jejichž výběrem ochotně poradí personál tak, aby chuťově doplnila a zvýraznila jednotlivé ingredience.

Vítány jsou i rodiny s dětmi, na které je restaurace plně připravena a není problém nechat ratolesti bavit v dětském koutku, samozřejmostí je také dětské menu. (zem)

Autor: Redakce

13.2.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jak reklamovat koupený dům či byt

Slavnostní vyhlášení výsledků X. ročníku soutěže TOP Víno Slovácka 2017 v Polešovicích. Jedná se o regionální ocenění nejlepších vín Slovácka
AKTUALIZOVÁNO
33

Absolutním vítězem TOP Víno Slovácka 2017 je Jaroslav Vaďura

AKTUALIZUJEME

Déšť krajské dožínky nepokazil, v průvodu se sešlo osm stovek lidí

Osm stovek krojovaných účastníků průvodu, dožínkové věnce pro hlavního hospodáře v kraji a samozřejmě bohatý doprovodný program: i letošní oslava sklizně se v Kroměříži o uplynulém víkendu vydařila.

Pro lidi jsme mnohdy poslední záchrana, říká vedoucí Centra potravinové pomoci

ROZHOVOR/ - „Poslat je domů hladové nechci.“ Tímto citátem z Bible se řídí pracovníci Centra potravinové a materiální pomoci (CPMP) sv. Zdislavy Uherském Brodě, které provozuje tamní Oblastní charita. Vedoucím tohoto zařízení, jehož cílem je okamžitá pomoc sociálně slabým, je František Bílek. Ten vysvětlil okolnosti vzniku centra i náplň jeho činnosti.

Nově narozená miminka na Slovácku - 33. týden 2017

HLASUJTE V ANKETĚ, FOTOGALERIE / Díky vstřícnosti uherskohradišťské porodnice vám na našem webu přinášíme fotky dětí, které se právě narodily.

Stanislav Hofmann: Mrzí mě, že ze Sparty jedeme s prázdnou

ROZHOVOR/ - Hodně solidní zápas odehrálo Slovácko na pražské Letné. Bohužel, domů se svěřenci trenéra Levého vraceli bez bodového zisku. K vysněné remíze scházely doslova centimetry. Šest minut před koncem, po rohu střídajícího Sadílka, orazítkoval Stanislav Hofmann jenom tyčku sparťanské branky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení