Pohádkový les a další akce ke Dni dětí

Nejoblíbenější akce pro děti v Resortu Valachy je opět tady! Pohádková cesta lesem u hotelu Galik se uskuteční v neděli 5. června a nabídne dobrodružné putování za hrdiny pohádkových filmů spojené s plněním zábavných úkolů. Děti budou zkoumat stopy divokých zvířat s Indiány, se šašky a klauny roztáčet talíře nad hlavou nebo pomáhat Asterixovi s Obelixem válet kameny. Připraven je i další doprovodný program. Navíc mají děti ve středu 1. června vstup do termálních bazénů ve Wellness Horal za korunu a v sobotu 4. a neděli 5. června je pro ně připraven speciální program v parku Razulák. Více o Dni dětí.

Sečení luk na Soláni

Zažijte atmosféru dávných letních dnů, kdy se sekáči společně vydávali kosit louky. V pátek 24. června uvidíte na hoře Soláň ukázky tradičního sečení trávy kosou na louce u Korytářů vedle Valašského ateliéru u Hofmanů. Slavnostní salvou a prvním zásekem luk se představí portáši a vrcholem akce Sečení luk na Soláni bude folklórní vystoupení a oblíbená soutěž sekáčů.

Letní karlovská padesátka

Tradiční turistický pochod krásnou krajinou kolem Velkých Karlovic nabídne v sobotu 25. června pět tras různé náročnosti v délce od 10 do 50 kilometrů. Jsou koncipovány tak, aby bylo možné si cestu během pochodu podle momentální kondice zkrátit či naopak prodloužit. Všechny trasy Letní karlovské padesátky vedou kolem rozhledny Miloňová, ta nejdelší i přes obě další karlovické rozhledny Sůkenická a Ztracenec. Nejkratší trasa je vhodná i pro děti. Odměnou v cíli je diplom a kousek valašského frgálu.

Soutěž o nejlepší valašský sýr

Akce prezentující produkty regionálních výrobců se uskuteční v sobotu 2. července ve Spa hotelu Lanterna. Návštěvníci mohou ochutnat soutěžní vzorky a přiučit se, jak kombinovat chuť sýrů s víny.

Formanský den

Atraktivní ukázky práce s koňmi a doprovodný program nabídne akce u Penzionu U Dorňáků v sobotu 2. července.

Závod horských kol BIKE VALACHY

Zapojte se do třetího závodu seriálu VALACHY TOUR v sobotu 9. července. Na výběr jsou dvě trasy různé náročnosti v délce 20 a 45 kilometrů. Připraveny budou i závody dětí, to vše se startem, cílem a doprovodným programem u hotelu Galik. On-line registrace za zvýhodněné ceny byla právě zahájena.

Tip navíc pro milovníky tradic: Řemeslné úterky

Poznejte valašská řemesla a um řezbářů, sklářů, tkalců a dalších lidových řemeslníků. Každé úterý až do 21. června je u Karlovského muzea připravena ukázka tří tradičních činností, přijďte se podívat. Podívejte se na kompletní program.

Tip navíc pro gurmány: Kurzy pečení frgálů

Zpestřete si letní návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem - naučte se péct pravé valašské frgály. Kurzy pečení frgálů jsou novinkou letní sezóny 2016, budou se konat v červenci a srpnu vždy v úterý a sobotu od 10 hodin. Délka kurzu je 3 hodiny. Z kurzu si odnesete kromě nové kuchařské dovednosti také vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru jako dárek na památku a hlavně - nové zážitky i informace o tomto tradičním valašském koláči. Vhodné pro děti i dospělé.