Program začal exhibiční čtyřhrou. Leoš Friedl, který v roce 2001 vyhrál ve Wimbledonu smíšenou čtyřhru, vyzval spolu s nejlepším hráčem závodního klubu Tenis Slovácko Tomášem Pindurem Michala Tabaru, bývalého 47. hráče světového žebříčku, a šéftrenéra Tenisové akademie Slovácko Jana Svobodu.

Pindura se Svobodou pak vystřídali současní nejlepší hráči tenisové akademie Josef Zapletal a Michal Kozumplík, kteří tak měli možnost zahrát si s bývalými úspěšnými reprezentanty České republiky v prestižním Davis Cupu.

Poté si s Friedlem a Tabarou zahrálo i několik desítek dětí z Tenisové akademie Slovácko z kategorie baby tenis.

„Pro děti to byl samozřejmě zážitek. Jsme rádi, že tito skvělí hráči přijeli, aby podpořili naše svěřence. Je to pro ně motivace, vidět, jak daleko se mohou dostat, pokud budou pilně trénovat. Naši baby tenisté právě postoupili do krajského finále soutěže družstev, a tak pro ně byl i tento den odměnou za skvělé výkony,“ konstatoval Jan Svoboda.

Aquapark v Uherském Hradišti. Ilustrační foto.
Vnitřní areál aquaparku v Hradišti bude týden uzavřený. Od pondělí

Následný turnaj čtyřher pozvaných hostů se kvůli počasí odehrál v kryté hale.

„I přes tuto drobnou komplikaci vše proběhlo bez problémů a skvěle. Vítězi turnaje hostů se nakonec stali David Mišťúrik s Romanem Janálem,“ prozradila Lenka Pindurová ze Sport parku Rybníček, hlavní organizátorka Benefičního turnaje sportovních osobností.

V průběhu dne převzali zástupci Tenisové akademie Slovácko šek na 20 tisíc korun od hlavního partnera turnaje, České pojišťovny.

„Necelé tři tisíce korun ještě přidali přítomní hosté do kasičky. A tak jsme na nové vybavení a zkvalitnění tréninku mladých tenistů nakonec získali necelých 23 tisíc korun, což je skvělé,“ doplnil Jan Svoboda. (petk, ms)