,,Na všech hráčích je vidět obrovský pokrok v technice a jistotě úderů. Velkým příslibem do budoucna pro hlucký stolní tenis je teprve osmiletý Lukáš Schuster, který již dosahuje na solidní výsledky mezi nejmladšími žáky v krajských bodovacích turnajích, kde se statečně drží i s o čtyři roky staršími soupeři. Mezi dorostenci vynikají Antonín Mitáček a Vojtěch Dohnal. Oba se za posledního půl roku posunuli v žebříčku hodně nahoru. Dohnal dokonce postoupil ze šedesátého místa na současnou dvanáctou příčku," těší trenérku Moniku Jančovou.

Jedenkrát týdně se do sportovní haly v Hluku sjíždí také mládež z okolních stolnětenisových klubů. „Jedná se o děti, které mají zájem na sobě pracovat. V této skupince je největší nadějí mladší žákyně Klára Malíková z Břestku," prozradila Monika Jančová.

Ta se podílí i na přípravě přípravky mládeže. „V této skupině jsou děti od pěti do dvanácti let, jež se teprve začínají učit hrát stolní tenis. Ale i mezi nimi se najdou talentovaní jedinci, kteří rychle vstřebávají stolnětenisovou abecedu," upozorňuje mládežnická trenérka Hluku.

Umístění hráčů připravujících se v Hluku v krajských bodovacích turnajích mládeže 2013-2014 (po 5 z 8 turnajů):

Dorostenci: 7. Antonín Mitáček (Hluk), 9. Dominik Pitner (D. Němčí), 12. Vojtěch Dohnal (oba Hluk).

Starší žáci: 5. Josef Kolísek (Dolní Němčí), 19. Tomáš Schuster (Hluk).

Mladší žáci: 1. Ondřej Kučera (Dolní Němčí).

Nejmladší žáci: 6. Lukáš Schuster, 12. Tomáš Křapa (oba Hluk).

Dorostenky: 2. Helena Hrabcová (Velehrad).

Starší žákyně: 4. Alžběta Malíková (Břestek).

Mladší žákyně: 1. Klára Malíková (Břestek). (hot)