Kateřina Vávrová se dokázala na stometrové trati prosadit na stupně vítězů i přes silný protivítr, který jí obvykle nesedí. „Vzhledem ke své subtilní postavě zaslouží zvláštní obdiv," poznamenal po stříbrném vystoupení jeho svěřenkyně trenér Jaroslav Vlček.

Radost mu udělal i sedmnáctiletý sprinter Jan Vácha, který ve stejné disciplíně vybojoval svou první individuální medaili na republikových šampionátech. Vzápětí získal další bronz, když coby finišman dotáhl mohutným závěrem na třetí místo hradišťskou sprinterskou štafetu. Kvarteto Smělík, Jánoš, Romanchenkov, Vácha navíc časem 43,67 s vytvořilo nový dorostenecký oddílový rekord.

Štěpánce Kolářové jen těsně uniklo osmičlenné finále, když časem 12,78 s obsadila celkové 11. místo.

Druhý den se jí na dvojnásobné trati dařilo lépe, když stejně jako Jan Vácha obsadila pátou příčku.

To Kateřina Vávrová rozšířila svou medailovou sbírku 
o druhé stříbro. Od vítězství ji dělila jediná setina sekundy. „Kačce se tentokrát, bohužel, nepodařilo vyběhnout zatáčku, čehož využila vítězka stovky Veronika Paličková. Kačka ji pak stahovala, ani drtivý finiš jí ale ke zlatu nepomohl," litoval Jaroslav Vlček.

Smolnou neděli má naopak za sebou další sprinter Slovácké Slavie Zdeněk Stromšík, který měl poslední možnost splnit nominační kritérium, které by umožnilo startovat na ME v Amsterdamu. Jeho úsilí 
v individuálním startu i reprezentační štafetě však na Pražských memoriálech vyšlo naprázdno.