Česko porazilo ve čtvrtfinále Srbsko 3:1, v semifinále Maďarsko 3:2 a ve finále Německo rovněž 3:2. „Soutěže se zúčastnilo devatenáct týmů z patnácti států. Konečný výsledek je proto pro nás výborným počinem. Prvenství v turnaji bylo dílem kolektivního výkonu,“ pochvalovala si Aneta Kučerová.

Stolní tenistce z Hluku se dařilo rovněž ve dvouhře. Kučerová nejprve ve skupině pokořila Zajecovou z Chorvatska, Hadžiahmetovičovou (Bosna a Hercegovina) a Schätzerovou (Rakousko). V rozhodujících vyřazovacích partiích pak hráčka ze Slovácka vyřadila Rakušanku Kovacsovou, v osmifinále Litevku Stuckyteovou, zastavila ji až ve čtvrtfinále Mühlbachová z Německa. „Se Stuckyteovou jsem měla větší vůli po úspěchu, s Mühlbachovou už mi ale trochu chyběly síly,“ přiznala Kučerová.

Povedenou misi v Hluku pak ještě Kučerová završila společně s Mikulcovou ve čtyřhře, když náš pár postoupil až do semifinále, kde jej v pěti sadách vyřadily Němky Mühlbachová s Hergesovou.

Na Slovácku se představili také dva hráči KST Zlín. Úspěšnější v singlu byl Lukáš Jandora, jenž po výhrách nad Dayicanem z Turecka a Bulharem Krastevem a po porážce od Slovince Slodeje postoupil ze základní skupiny. V hlavní soutěži ho však v partii o posun mezi 32 nejlepších stolních tenistů zastavil Maďar Palatinus.

Michalu Havlovi se v základní skupině nedařilo. Po porážkách od Do Phuong Nama (Maďarsko), Cekice z Černé Hory a Leonhartsbergera z Rakouska pro něj dvouhra brzy skončila.

Jandora se ještě zviditelnil v soutěži družstev, když spolu se svými spoluhráči Holáněm (Mittal Ostrava) a litoměřickým Pinkem obsadili mezi dvaceti kolektivy v barvách druhého českého týmu devátou až dvanáctou příčku.

Solidním počinem ale je i vystoupení dua Jandora, Beneš (KST Zlín, El Niňo Praha) ve čtyřhře, které v deblu juniorů vypadlo až ve čtvrtfinále.

(hot)