„Dostávat stříbrnou medaili na skleněném kurtu postaveném v obchodním centru Harfa před zcela zaplněnou tribunou byl velký zážitek a krásná tečka,“ usmíval se spokojený Pavel Blaha.

Už jen dostat se na závěrečný turnaj bylo velmi náročné, zúčastnilo se ho totiž jen šestnáct nejlepších hráčů nad 35 let podle pořadí v celostátním žebříčku. „Kvalita se výrazně zvedla kvalita, protože mohli hrát opravdu jen ti nejlepší v dané věkové kategorii,“ poznamenal jediný zástupce Slovácké Slavie na turnaji, na kterého hned v úvodním kole čekal jeho mnohonásobný přemožitel Jiří Wágner z Prahy. Tentokrát mu ale Blaha nedal sebemenší šanci a vyhrál jasně 3:0 (11:1, 11:2, 11:4).

Bez ztráty setu pak vyprovodil i několikanásobného mistra ČR Pavla Krajsu z Brna. „Nasadil jsem ostré tempo a hrál tvrdé údery,“ prozradil Pavel Blaha po triumfu 3:0 (11:6, 11:4, 11:7) svůj recept na vítězství.

V semifinále ho čekal další těžký soupeř, loňský finalista Jaroslav Novotný. Další pražský protivník se ukázal jako tvrdší oříšek, ale ne nerozlousknutelný. Blaha opět bodoval hlavně hrou do zadních rohů kurtu, kde nutil soupeře k chybám. Projevila se i jeho lepší fyzická kondice, když po zaváhání ve třetím setu zápas následně rychle ukončil – 3:1 (11:6, 11:7, 2:11, 11:5).

Ve finále se zástupci hradišťského squashe postavil do cesty na MČR masters nikdy neporažený Milan Vlasák z Pardubic. Jasná česká jednička potvrdila své zkušenosti z mezinárodních turnajů. „Byl lepší. Hrál se sice vyrovnaný squash plný tvrdých a dlouhých výměn, ale větší herní zkušenosti z finálových zápasů hrály v jeho prospěch. Snad kdyby se podařilo dotáhnout do vítězství druhý set, kdy byl stav 9:9, pak bych mohl využít lepší kondice,“ litoval Pavel Blaha po prohře 0:3 (4:11, 9:11, 4:11).