Mladší ze sourozenecké dvojice Marek v kategorii BU11 prošel pavoukem suverénně bez ztráty setu až do finále. Tam se potkal s Lubošem Waltrem a zdálo se, že i to bude snadné vítězství. Po dvou vyhraných setech ovšem soupeř nastoupil jako vyměněný. „Markovi se nepodařilo udržet třetí set a prohrál jej. Do čtvrtého ale nastoupil s odhodláním vyhrát, zkoncentroval se na svou hru a lehce si došel pro celkové vítězství,“ pochválila svého syna Mariana Panáčková.

Patricie si v základní skupině kategorii GU15 počínala rovněž na jedničku a poměrně hladce prošla do bojů o medaile. Těžké zápasy ji však teprve čekaly. Nejprve nastoupila ve finálové skupině proti Nikole Věříšové, která ji dlouhodobě porážela. „Patrika ale tentokrát odehrála výborný zápas. Soustředila se na hru dozadu a Nikolu porazila 3:2 na sety,“ radovala se Mariana Panáčková.

Rozhodnout o konečném umístění měl zápas s velkou rivalkou Hanou Matouškovou. Té ovšem podlehla ve čtyřech setech, což po sečtení výsledků znamenalo, že se Patrika mohla radovat „jen“ z bronzové medaile.

Oba mladí hradišťští squashisté si ještě zahráli starší kategorie. Marek si vybíral mezi chlapci do 13 let nováčkovskou daň v podobě těžkého losu, když hned v prvním kole narazil na nasazenou jedničku. V dalším průběhu se ale rval statečně a vyhrál všechny ostatní zápasy, což mu stačilo na 9. místo. Patrika hrála kategorii do 17 let a vybojovala krásné 5. místo. Navíc se jí v pavouku podařilo vyřadit Hanu Matouškovou, které tak vrátila předchozí porážku.