„Nakonec jsme ale byli rádi, že jsme v dramatickém závěru zápasu se Sabatem urvali aspoň jedno. Všechno ostatní nám nevyšlo. V ostatních duelech jsme jasně a především zaslouženě prohráli. Pokud chceme myslet na záchranu v soutěži, musíme výrazně přidat. A to ve všech směrech. Premiéra je pro mě velkým zklamáním a doufám, že pro všechny hráčky důrazným varováním do budoucna," poznamenal kunovický trenér Pavel Křivák.

Naopak na tým Joudrs Praha, který ještě v loňské sezoně proháněly v semifinálové sérii, nestačily ani v jednom zápase. Omluvou může být jen výpadek v přípravě, kdy tým musel omezit trénink vzhledem k počasí a rekonstrukci areálu Na Mlatevni.

JOUDRS PRAHA – SNAILS KUNOVICE 14:3 a 13:3

Ani v jednom zápase Šnečice nedokázaly držet se svým soupeřem krok. Pražský tým rozhodl o obou vítězstvích v podstatě hned v prvních směnách, když v prvním zápase nasázel čtyři a ve druhém dokonce pět bodů. Kunovické nadhazovačky nedokázaly soupeřovým pálkařkám vůbec vzdorovat a Joudrs drželo oba zápasy pevně v rukou. „Za zmínku stojí jenom dobrá pálkařská forma Terezy Králové a slušné výkony nováčků Denisy Húskové a Veroniky Juřičkové, které premiérově zasáhly do extraligových bojů," nechal se slyšet kunovický trenér.

SABAT PRAHA – SNAILS KUNOVICE 10:2 a 3:4

Se Sabatem Kunovice v extralize ještě nikdy neprohrály, a tak pomýšlely na dvě výhry. Posílený soupeř si však na nerozehrané Kunovice vyšlápl a úvodní zápas byl předčasně ukončen v 5. směně rozdílem bodů.

Ani v odvetě se sice Snails nevyvarovaly chyb, ale především na nadhozu se rozházela Dominika Rampáčková. „To byl základ úspěchu. Nejprve se nám podařilo otočit nepříznivý stav 1:3 na 4:3, v poslední směně sice soupeř ještě dokázal naplnit všechny mety, ale vyrovnání a už vůbec ne vítězný bod naše obrana nepřipustila," dodal Pavel Křivák.